Na początku tego roku sieć gastronomiczna United Chicken powiększyła się o trzy nowe lokale mieszczące się w Józefowie, Krotoszynie i Brodnicy. Tym samym liczba restauracji wzrosła do ośmiu punktów w Polsce.
– United Chicken to sieć typu Premium Quick Service Restaurant. Jesteśmy jedyną siecią w Polsce, która udostępnia najbardziej zaawansowaną technologię przyrządzania kurczaka typu crispy– mówi Maciej Bonawenturczak, prezes zarządu United Chicken Sp. z o.o. – Oferujemy trzy formaty lokalu: niezależny, drive i foodcourt – dodaje prezes zarządu.
W styczniu nastąpiło otwarcie dwóch restauracji United Chicken znajdujących się przy ulicy Zdunowskiej w Krotoszynie oraz – zaprojektowanego jako lokal drive thru – ulicy Piłsudskiego w Józefowie. Natomiast otwarty pod koniec marca United Chicken w Brodnicy mieści się w przyziemiu galerii znajdującej się przy ulicy Mostowej 2-4. Pozostałe restauracje sieci znajdują się w obiektach handlowych przy ulicach: Świętojańskiej 15 w Białymstoku, Kościuszki 1 w Bytomiu, Mickiewicza 19 w Ełku, a także przy ulicy Żeglarskiej 18 w Toruniu i Warszawskiej 29 we Wrześni. W 2014 roku planowane jest uruchomienie kolejnych sześciu restauracji w Polsce. Dokładne terminy otwarcia nie są jeszcze znane.
Tagi: