Krem z grzybów leśnych, comber z królika, dorsz z kaszanką – to tylko kilka propozycji Vivian, nowej restauracji we wrocławskim centrum zlokalizowanym przy ulicy Legnickiej. Lokal specjalizuje się w kuchni europejskiej. Już przyjmuje pierwszych gości.
Klienci Vivian mają do dyspozycji dwie karty – śniadaniową i obiadową. O poranku mogą skomponować własną jajecznicę lub wybrać domową granolę - płatki owsiane ze świeżymi owocami i jogurtem. Dodatkowo na śniadanie szef kuchni poleca bajgla z wołowiną lub łososiem, zapiekane jajka (z cebulką, kozim serem, suszonymi pomidorami i szpinakiem) i tosty francuskie podane z regionalnym miodem, konfiturami i jogurtem.
Co na obiad? Wśród przystawek na uwagę zasługuje m.in. łosoś z sałatką z fenkułu, rillettes z kaczki (delikatny smalec) czy pasztet z wątróbki. Smakosze zup mogą wybierać wśród trzech propozycji: rosołu z kaczki i królika, kremu z grzybów leśnych, a także kremu z pieczonych buraków. Dania główne zaskakują różnorodnością – od burgera wołowego, piersi kaczki lub kurczaka, po comber z królika, dorsza z kaszanką i antrykot wołowy. W menu znajduje się również propozycja kilku sałatek i makaronów.
Nowa restauracja znajduje się na pierwszym piętrze nowej części wrocławskiego centrum, pomiędzy sklepem Empik a salą zabaw Labibu. Lokal Vivian dołączył do działających już w tym miejscu Pizza Hut, Ohh! Sushi&Grill!, Kuchnia Marche. To kolejne w ostatnim czasie poszerzenie oferty restauracyjnej obiektu. Od października na fanów burgerów czeka Burger King, Pizza Hut Express przygotowuje pizzę w 5 minut, Mr Chilly proponuje kuchnię meksykańską, a Sevi Oriental smaki kuchni azjatyckiej. Z kolei Guty Food specjalizuje się w kuchni wietnamskiej i chińskiej, ale w menu jest także kilka potraw kuchni czeskiej.
Tagi: