Odbywający się co miesiąc Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych jest jedną z cieszących się największym uznaniem klientów cyklicznych imprez w Centrum Handlowym Blue City. Kolejna, letnia edycja Jarmarku odbędzie się w dniach 16-19 czerwca.
Tradycyjnie w okresie letnim bardzo popularne są przyjęcia na świeżym powietrzu.
Z myślą o takiej formie spędzania wolnego czasu dobrany został asortyment na stoiskach, które pojawią się przy fontannie podczas trzech dni Jarmarku. Nie zabraknie świeżych mięs, świetnych na popołudnie przy grillu. Ich idealnym uzupełnieniem będzie szeroki wybór przypraw i ziół, pozwalających na stworzenie doskonałych kompozycji smakowych.
Główną ideą Jarmarku jest łączenie dobrego smaku z wartościami odżywczymi. Stąd też na stoiskach pojawi się szeroka gama zdrowych, ekologicznych produktów, między innymi smakowitego pieczywa na zakwasie, pochodzącego od lokalnych dostawców.
Podobnie jak na poprzednich edycjach Jarmarków, również i na tej nie zabraknie oferty wystawców z zagranicy – dostępne będą między innymi produkty z Turcji i Azerbejdżanu, pozwalające na wprowadzenie szczypty egzotyki do letniego menu.
Tagi: