Oto kolejna impreza, która promuje produkty polskie, wykonane z lokalnych surowców, według sprawdzonych receptur i ekologiczne. Międzynarodowy Jarmark Produktów Regionalnych to miejsce, gdzie można skosztować polskich wyrobów spożywczych najwyższej jakości oraz porównać je z tymi zagranicznymi. I stwierdzić, że w niczym nie ustępują im pola. Przekonasz się o tym w weekend 22-24 sierpnia.
Sery korycińskie, kozie czy wędzone, mąka orkiszowa, domowe przetwory, wiejskie: kiełbasa oraz boczek czy wspaniałe miody (w tym spadziowy, wrzosowy czy gryczany) to duma polskich stołów. Z powodzeniem można prezentować je za granicą, bo są jakością samą w sobie.
Można by pomyśleć, że w branży tradycyjnej żywności niewiele się zmienia. I dobrze. Wprawdzie pojawiają się także nowe produkty, w tym np. bezglutenowe pieczywo, ale niezmienne pozostaje jedno: wierność określonym zasadom. Wszystko, czego można skosztować i co można kupić podczas jarmarku, powstało według sprawdzonych receptur z wyłącznie naturalnych produktów i z poszanowaniem praw natury.
Tagi: