Bogato ilustrowana książka podzielona jest na cztery główne rozdziały: przystawki, zupy, dania główne i desery. Oprócz przepisów znajdziemy tam również porady: jak filetować ryby, jak podzielić kurczaka, jak zrobić włoski makaron czy kruche ciasto.
Książka nawiązuje do licznych podróży Roberta Makłowicza, który zachęca aby podczas codziennego gotowania korzystać z potraw i smaków całego świata. To może pomóc nam docenić prawdziwie polskie smaki. Jak sam mówi "Gotujmy po tajsku, francusku, włosku, chińsku, węgiersku i jak tylko chcemy, bowiem jedynie tak czyniąc, prawdziwie docenić możemy zrazy z kaszą, kaczkę z jabłkami czy szczawiową z jajkiem, gdy akurat na nie przyjdzie w garnku pora". Podróżując po najdalszych zakątkach naszego globu krytyk nieustannie „łowi” potrawy, by móc dzielić się swoją wiedzą z klientami Tesco, ponieważ każdy zakątek ziemi ma do zaoferowania niezwykłe i często niespotykane smaki.
Książka w nakładzie 18 tys. egzemplarzy została przygotowana we współpracy z agencją Gutenberg Networks Warszawa. Kupując nowe wydawnictwo Tesco możemy również wspomóc potrzebujących, ponieważ 1zł ze sprzedaży każdego egzemplarza przekazany zostanie na rzecz Fundacji Tesco Dzieciom.
Tagi: