Sphinx, sieć restauracji należąca do Sfinks Polska, wprowadziła nowe menu dla dzieci. Oprócz sprawdzonych dań jak „Shoaremka” czy „Chrupiące kurczaczki” pojawiły się w nim racuchy na słodko i makaron penne z sosem pomidorowym.
Dania główne są podawane z sokiem pomarańczowym lub jabłkowym. Nowością w dziecięcym menu jest też szeroki wybór warzyw – siedem rodzajów świeżych lub gotowanych jarzyn. Sphinx wprowadził również specjalną zastawę dla najmłodszych – trójdzielne talerzyki i kolorowe miseczki. Ponadto do zup i zestawów dodawana jest zabawka, a podkładki pod talerze dzieci są jednocześnie kolorowanką. Oprócz tego z początkiem czerwca we wszystkich restauracjach Sphinx dotychczasowe krzesełka dziecięce zostaną wymienione na nowy model przystosowany do użytku w przestrzeni publicznej.
-
Jeszcze nie tak dawno rodzice, a zwłaszcza mamy spędzały wolny czas z małymi dziećmi głównie w domu lub pobliżu, a teraz coraz chętniej szukają sposobności, by spotkać się ze znajomymi czy po prostu sprawić swoim pociechom radość wspólnym wyjściem. Z przeprowadzonych przez nas badań wiemy, że ta grupa gości jest bardzo wymagająca, jeśli chodzi o jakość oferty i obsługi. Sądzimy, że dzięki wprowadzonym zmianom przekonamy dzieci i rodziców, że restauracje Sphinx to miejsce, gdzie dzieci będą czuć się wyjątkowymi gośćmi – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.
Nowe Kids Menu ma format zbliżony do dziecięcej książeczki i zawiera zdjęcia dań, by najmłodsi mieli możliwość dokonania samodzielnego wyboru.
Tagi: