Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadza wiosenno-letnią wkładkę do menu „Nowości z grillowym zacięciem”. W ofercie znajduje się siedem propozycji, m.in. pierś z kurczaka owinięta bekonem podawana z zielonym groszkiem, burger z angusa oraz stek ze szparagami z sosem holenderskim. Nowa oferta obowiązuje w restauracjach Sphinx od 15 maja do 29 czerwca.
-
Jest to druga odsłona kulinarnych nowości, które wprowadzamy w restauracjach Sphinx w tym roku. Tym razem postawiliśmy na smaki nawiązujące do grilla, które są szczególnie lubiane i popularne w okresie wiosenno-letnim. Kuszące są również zielone szparagi, które królują w nowej wkładce. Swoją wyjątkowość zawdzięczają niezwykłym walorom smakowym i zdrowotnym. Te niskokaloryczne warzywa są bogatym źródłem kawasu foliowego, witamin i błonnika, co jest niezmiernie istotne dla osób dbających o zdrowie i linię - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.
W ofercie „Nowości z grillowym zacięciem” znajduje się wołowy burger z amerykańskiego angusa. W ramach najnowszego menu zamówić można również wołowy stek z urugwajskiego hereforda podawany ze szparagami i sosem holenderskim. Nie zabraknie również dań drobiowych, takich jak „Kurczak w medalionie” albo „Kurczę orzeźwione”czy „Szaszłykowa uczta”. Dla osób poszukujących lekkich propozycji kulinarnych restauracje Sphinx oferują zupę „Krem z zielonego groszku”.
Tagi: