Cukiernia Adama Sowy zaprasza w podróż po kartach słodkiej historii rodzinnej manufaktury. Przepyszne wyroby cukiernicze z długoletnią tradycją, nagradzane prestiżowymi nagrodami, czekają w Galerii Malta na koneserów słodkości.
Oferta galerii wzbogaciła się o wyjątkową cukiernię, której historia sięga 1946 roku. Jej założycielem był Feliks Sowa, obecnie zarządza nią jego syn Adam. Od momentu powstania cukiernia Sowa rozrosła się z pojedynczej piekarni i cukierni do sieci lokali gastronomicznych, obecnych w całej Polsce, Niemczech i w Anglii.
Sowa serwuje klientom ciasta i torty według własnych receptur oraz autorskie desery i aromatyczną kawę. Wyroby cukiernicze Sowy są wyróżniane w licznych konkursach. Rodzinna tradycja i unikatowe przepisy stanowią jakość rozpoznawaną na całym świecie. W tym roku, lody od Sowy zajęły trzecie miejsce w Lodowych Mistrzostwach Świata we Włoszech.
Miłośnicy słodkich przysmaków mogą odwiedzać cukiernię od 30 maja. Lokal o łącznej powierzchni 133 m kw. znajduje się na parterze Galerii Malta.
Tagi: