Sphinx, sieć restauracji należąca do Sfinks Polska, wprowadza nową, szerszą ofertę deserów. Dostępne od 26 czerwca menu „Sphinx Cafe” zawiera kilkanaście propozycji – od deserów lodowych, poprzez ciasta, po kompozycje z owocami i jogurtem. Nowo wprowadzone menu deserowe to także wybór kaw oraz innych napojów, ciepłych i zimnych.
-
Obecne menu deserowe jest bogatsze od poprzedniego, a wśród naszych propozycji są zarówno zupełnie nowe słodkości, jak i dotychczasowe bestsellery. Przede wszystkim z nadejściem wakacji i sezonu ogródków letnich proponujemy naszym klientom całą gamę deserów lodowych, które przygotowujemy na bazie wysokiej jakości lodów Mövenpick. Mamy nadzieję, że nasi goście będą zadowoleni z nowych propozycji, a desery, zwłaszcza gdy sprzyja temu pogoda, będą cieszyły się popularnością - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska.
Wśród propozycji „Cafe Sphinx” znajdują się desery lodowo-owocowe takie jak „Egzotyczna Fantazja”, „Sułtańska gruszka” czy „Leśna pokusa”. Wielbiciele ciast mogą zamówić szarlotkę z lodami, sernik z jagodami lub tartę ptysiową. Oprócz tego w karcie „Cafe Sphinx” nie zabrakło popularnego crème brûlée i deserów jogurtowo-owocowych - „Jagodowy sekret” oraz „Wiśniowy sekret”. Oprócz gotowych deserów klienci mogą zamówić lody na gałki, bez dodatków, wybierając spośród pięciu smaków znajdujących się w ofercie restauracji Sphinx lodów Mövenpick.
Tagi: