Warszawskie CH mieszczące się przy ulicy Górczewskiej 124 wzbogaca swoją ofertę gastronomiczną. Do grona najemców obiektu dołączyła restauracja Olimp, w której można zjeść różnorodne dania kuchni polskiej i śródziemnomorskiej. Lokal działa w oparciu o wyjątkowy system samoobsługowy, w którym klienci sami zestawiają posiłki i wybierają wielkość porcji, a następnie płacą za nie według wagi.
Lokal sieci Olimp został otwarty w strefie restauracyjnej, na pierwszym piętrze CH Wola Park i zajmuje niecałe 80 m kw. W menu codziennie znajdują się nowe posiłki. Wszystkie dania są przyrządzane na bieżąco, tego samego dnia. To już 22. restauracja OLIMP w Polsce i 5. otwarta w tym roku.
– Nasza restauracja działa w nietypowym formacie. Zależy nam na luźnej i nieformalnej atmosferze. Odwiedzający nasz lokal mogą samodzielnie wybierać posiłki i zestawiać je w kreatywny sposób oraz dopasowywać wielkość porcji do swojego apetytu, płacąc przy tym stałą cenę za 100 g. Działamy na rynku od prawie 20 lat i wiemy, jak zmieniają się upodobania kulinarne Polaków – powiedział Piotr Niemiec z Grupy Gastromall, właściciela marki restauracji Olimp.
Tagi: