Oferta gastronomiczna łódzkiego centrum handlowego przy ul. Drewnowskiej 58 powiększyła się o naleśnikarnię Pan Kejk. Restauracja oferuje naleśniki słodkie i wytrawne, a także zupy, sałatki oraz świeżo wyciskane soki. Mocną stroną lokalu jest nowoczesny, utrzymany w bieli wystrój, urozmaicony ciekawym oświetleniem – wiszącymi żarówkami na długich kablach oraz miedzianymi lampami.
25 rodzajów naleśników wytrawnych, 15 propozycji słodkich, a dodatkowo tradycyjne placki ziemniaczane, amerykańskie „pankejki”, czyli porcje czterech małych placków podanych ze słodkim sosem, rozgrzewające zupy-kremy i szeroki wybór sałat. Menu nowo otwartej restauracji Pan Kejk zachęca do spędzenia jesiennych dni przy pysznych daniach nawiązujących swoimi nazwami do miast i państw z całego świata. W karcie znalazły się między innymi naleśnik „norweski” z farszem z łososia, szpinaku, pomidorów i rukoli, „tajski” z krewetkami, cukinią, pędami bambusa oraz mleczkiem kokosowym, czy „polski” – z kiełbasą, pieczarkami i żółtym serem. Na podróż w krainę słodkości goście restauracji mogą przenieść się za pomocą naleśnika „orleańskiego”, wypełnionego czekoladą, mascarpone i gruszką, czy „krakowskiego” z karmelem, orzechami, herbatnikami i serkiem homogenizowanym. Wśród propozycji „pankejków” nie mogło zabraknąć tradycyjnej wersji podawanej z syropem klonowym.
Tagi: