W nowym lokalu amatorzy dobrej kuchni znajdą zaskakujące połączenia smaków oraz zawsze świeże i wysokiej jakości produkty. Na autorskie menu szefa kuchni składają się tradycyjne potrawy polskiej kuchni, przygotowane zgodnie z najnowszymi trendami.
Jak tłumaczy Magdalena Delmaczyńska z restauracji Kuk Nuk ma to być miejsce pełne pasji, dobrego stylu a przede wszystkim wspaniałego i niepowtarzalnego smaku.
– Stąd też nasza nazwa. Kuk (ang. cook), bo gotować, Nuk (ang. nook), bo zakątek, zaułek. Z tego połączenia powstał KUK NUK. Chcemy, aby nasz lokal był miejscem, w którym można odpocząć po zakupach i spotkać się w gronie znajomych przy dobrym obiedzie czy kolacji – tłumaczy Magdalena Delmaczyńska. Dodaje, że gości restauracji z pewnością zaskoczy wyjątkowe menu.
– Proponujemy np. śledzia marynowanego w burakach na chlebie pieczonym na liściu kapusty, udko z kaczki sous-vide z pudrem truflowym, lanymi kluskami i rabarbarem czy deser w postaci musu z koziego sera, podawany z lodami z buraka. Co bardzo ważne nasz szef kuchni stawia na produkty regionalne, stąd też w karcie można znaleźć m.in. schab faszerowany kiszką pilzneńską oraz carpaccio z gęsi biłgorajskiej z podkarpackim olejem rzepakowym – opisuje Magdalena Delmaczyńska.
Tagi: