Chłopskie Jadło wprowadza „Jesienne rewelacje”

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2014-11-06 | 18:09
Restauracje Chłopskie Jadło, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadzają nową sezonową ofertę pod hasłem „Jesienne rewelacje”. W specjalnej wkładce do menu pojawią się kulinarne propozycje inspirowane smakami jesieni jak jabłko na ciepło czy gęsina promowana w związku z akcją „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”. Nowa oferta będzie dostępna we wszystkich lokalach Chłopskie Jadło od 7 listopada br. do 6 stycznia 2015 r.
- Najnowsze propozycje to kolejna porcja kulinarnych wrażeń dla naszych gości na jesień. Z myślą o urozmaiceniu oferty w Chłopskim Jadle wprowadzamy nowe smaki, które silnie kojarzone są z tą porą roku. W efekcie w karcie nie mogło zabraknąć jabłek, dyni czy też gęsiny. Tą ostatnią tradycyjnie już co roku można delektować się u nas w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”, w której Chłopskie Jadło uczestniczy od lat. Mam nadzieję, że te sezonowe propozycje przypadną naszym gościom do gustu – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.
„Jesienne rewelacje” w Chłopskim Jadle to m.in. krem z dyni z dodatkiem soku z pomarańczy i imbiru, serwowany z plasterkiem boczku, kleksem śmietany i skórką z pomarańczy. Wśród smaków na jesień pojawia się też polskie jabłko podawane na ciepło z żurawiną w sosie malinowym i miodzie oraz grzany cydr z imbirem, miodem, goździkami i pomarańczą. Na większy apetyt Chłopskie Jadło przygotowało steka wołowego, serwowanego z ostrym sosem i ziemniakiem pieczonym w folii z masłem czosnkowym.
Co więcej, jesienna oferta zawiera dwa dania z gęsiną w roli głównej, która pojawi się w Chłopskim Jadle w ramach akcji „Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina”. Klienci będą mogli zamówić więc sałatkę z gęsi, czyli pieczoną pierś z gęsi na mieszance sałat z dodatkiem śliwki suszonej i jabłka flambirowanego, podawaną z sosem winno-malinowym. Kolejna propozycja to pieczona pierś z gęsi serwowana z purée ziemniaczanym i buraczkami zasmażanymi, z sosami winno-pieczeniowym i malinowym.
„Kujawsko-pomorska gęsina na św. Marcina” to akcja, której celem jest promocja polskiej gęsiny i przywracanie tradycji jej podawania co najmniej od 11 listopada, czyli od dnia św. Marcina i Narodowego Święta Niepodległości, do 15 grudnia. Inicjatorem projektu jest województwo kujawsko-pomorskie.

Tagi:
Oceń artykuł:

Czas trwania wydarzenia: od 2015-03-07 do 2015-03-08

Chłopskie Jadło wprowadza „Jesienne rewelacje”

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.