W Alei Smaków, czyli na II piętrze restauracyjnym warszawskiej galerii handlowej zlokalizowanej przy ul. Wołoskiej 12, pojawił się nowy lokal. Do szerokiej oferty kulinarnej z propozycjami z całego świata, dołączył koncept Tacamole – Mexican Grill. Miejsce obfituje w popularne dania tex-mex: burrito, quesadillas, tacos i guacamole.
Nowo otwarty lokal ma samoobsługowy charakter. Wszystkie składniki w menu są zdrowe i świeże, przygotowywane bez dodatku glutamnianów, sztucznych barwników czy zagęszczaczy. To świetna propozycja dla osób z pobliskiego parku biurowego, którzy chcą dbać o dietę i konsumować dobrze zbilansowane posiłki, ale nie mają czasu na ich przygotowanie. Zamysł sieci wpisuje się również w mocny trend świadomego odżywiania.
Jak wyjaśnia Radosław Nawrocki, członek zarządu: -
Tacamole - Mexican Grill to nowa jakość na polskim rynku gastronomicznym. Idea jest prosta, chcemy pokazać, że danie podane na szybko, czyli noszące niepochlebną nazwę "fast-food” może być zdrowe i smaczne, a kuchnia tex-mex nie musi być ciężka i wysokokaloryczna. Dodaje również, że otwarcie lokalu w warszawskiej galerii jest wynikiem konsekwentnie realizowanej strategii, zakładającej do końca 2014 roku uruchomienie 4 lokali w Warszawie, a w 2015 roku kolejnych 5 w innych miastach.
Lokal działa od początku września.
Tagi: