Czym jest flammkuchen, jakich składników potrzeba, aby przygotować pizzę oraz czym najlepiej nadziać cannelloni? Na te i wiele innych pytań odpowiedź znajdą najmłodsi goście Ccentrum handlowego Auchan Bielsko-Biała. Podczas listopadowych warsztatów kulinarnych maluchy poznają tajemnice pełnej pyszności kuchni europejskiej. Pierwsze degustacje, pokazy i zajęcia już w najbliższy weekend. Wstęp wolny!
Wspaniałe zapachy i wyborne smaki wypełnią w listopadowe weekendy centrum handlowe Auchan Bielsko-Biała. Z okazji 13. urodzin galerii odbędą się tu bowiem bezpłatne kulinarne animacje dla najmłodszych gości. Który z początkujących szefów kuchni okaże się mistrzem i przygotuje najlepsze urodzinowe przysmaki?
Podczas pierwszego spotkania, które odbędzie się w najbliższą sobotę i niedzielę, 8 i 9 listopada, maluchy dowiedzą się między innymi, jak przygotować pizzę czy tradycyjne alzackie danie -flammkuchen. Mali kucharze odkryją także, z jakich składników powstają pyszne tarty na słodko i na słono.
- Po sukcesie zeszłorocznych warsztatów kulinarnych, postanowiliśmy ponownie zaprosić maluchy do wspólnej zabawy w kuchni. Mam nadzieję, że zdobytą podczas zajęć wiedzę wykorzystają one później w domowym zaciszu, zaskakując rodziców wyjątkowymi daniami - mówi Aleksandra Złotek, menedżer CH Auchan Bielsko-Biała.
Podczas kolejnego weekendu – 15 i 16 listopada - uczestnicy zajęć poznają tajniki przyrządzania włoskich dań, takich jak cannelloni czy lasagne, a także zdrowych i smacznych sałatek. Dwa ostatnie spotkania – 22 i 23 oraz 29 i 30 listopada - poświęcone będą natomiast uwielbianym przez dzieci deserom lodowym oraz sałatkom owocowym.
Kucharskie umiejętności maluchy będą mogły zdobyć w centrum handlowym Auchan Bielsko-Biała przy Al. Bohaterów Monte Cassino 421. Bezpłatne warsztaty gotowania odbędą się w soboty – 8, 15, 22 i 29 listopada – od godziny 10.00 do 18.00 oraz w niedziele – 9, 16, 23 i 30 listopada – od godziny 11.00 do 17.00. Udział w zajęciach jest bezpłatny!
Tagi: