Buraczki z miodem, jabłkami i żurawiną idealne na chłodne, zimowe dni oraz pełne witamin kiszone ogórki to nieliczne z wielu zdrowych i ekologicznych produktów, jakie pojawią się w Galerii Malta w dniach 8-10 stycznia podczas kolejnego Weekendu Eko.
To prawdziwe święto dla fanów tradycyjnych produktów i wyznawców idei „slow food” powraca do centrum po świątecznej przerwie po to, by cieszyć podniebienia wszystkich tych, którzy cenią sobie dobry smak.
Podczas najbliższego Weekendu Eko na stoiskach wystawców pojawią się zdrowe i ekologiczne produkty, które doskonale nadają się do spożycia w zimowe mroźne dni. Wśród nich nie zabraknie m.in. buraczków ze zdrowymi dodatkami oraz ogórków kiszonych, stanowiących porcję witamin, których brakuje każdemu o tej porze roku. Ogórki te zawierają w sobie naturalny probiotyk w postaci bakterii kwasu mlekowego, które oczyszczają organizm i wzmacniają system obronny. Kwas ten wspomaga także procesy trawienne i wchłanianie produktów przemiany materii, dlatego – szczególnie zimą – warto zaopatrzyć się w produkty, będące jego naturalnym źródłem.
Klienci galerii w trakcie Weekendu Eko będą mogli także zakupić delikatne i chrupiące andruty kaliskie, owocowe konfitury o smaku malin, jagód oraz truskawek, różne rodzaje ekologicznych serów, olejów oraz chlebów z certyfikatem, a także tradycyjne wyroby wędliniarskie pozbawione wszelkich polepszaczy smaku. W przestrzeni galerii pojawi się również stoisko z regionalnymi polskimi alkoholami takimi, jak cydr i napoje piwne.
Tagi: