Jak sprawić, żeby wielkanocne śniadanie w domu zachwyciło wszystkich gości? Z jakich produktów skomponować menu? I czy na świątecznym stole powinny pojawić się tradycyjne pisanki? Odpowiedzi na te oraz wiele innych pytań przyniesie wielkanocna edycja Weekendu Eko, od 1-3 kwietnia w Galerii Malta.
Papierowe ozdoby do świątecznych stroików i koszyków, kurki z masy solnej, wyjątkowe ptasie gniazdka to najnowsze trendy w wielkanocnych dekoracjach według KulkArt & Strachy na Wróble i przyjaciele. W ramach najbliższego Weekendu Eko, trzy niezwykłe artystki zaprezentują swoje twórcze pasje podczas warsztatów na temat ozdób na stole świątecznym. Spotkania odbędą się drugiego i trzeciego kwietnia, w godz. 13-14.
Jednocześnie podczas Weekendu Eko będzie można kupić m.in. tradycyjne pieczywo na naturalnym zakwasie, wypiekane w prawdziwym piecu chlebowym, sery owcze od bacy z Podhala o unikatowym smaku czy grodziskie sery kozie. Nie zabraknie również naturalnie wędzonych wędlin, wysokojakościowych olei tłoczonych na zimno oraz produktów probiotycznych. W Galerii Malta pojawią się również bałkańskie przetwory oraz oryginalne produkty greckie i węgierskie. Taka różnorodna oferta sprawi, że nawet najbardziej wybrani będą mogli kupić w Galerii wartościowe produkty na wielkanocne śniadanie.
Ponadto uczestnicy Weekendu Eko poznają zdrowe oblicze słodyczy bez ulepszaczy i konserwantów. Każdy będzie mógł skomponować własną paczuszkę cukierków.
Tagi: