Zbliżają się święta Wielkiej Nocy - najbardziej rodzinne święto w całym roku. Co warto postawić na wielkanocnym stole oprócz tradycyjnych potraw? Co i jak przygotować? Na te i wiele innych pytań odpowie nasz gość specjalny Remigiusz Rączka, ulubiony kucharz Ślązaków.
29 marca na I piętrze galerii w godzinach od 12:00 do 17:00 Pan Rączka poprowadzi Wielkanocne gotowanie w Ruda Śląska Plaza.
Gość pokaże jak ugotować żurek z chrzanem i białą kiełbasą, bułeczki drożdżowe na słono z wędlinami oraz jak upiec prawdziwe baby wielkanocne z lukrem cytrynowym. Dania te nadadzą wyjątkowy smak wspólnie spędzonym świątecznym chwilom.
Zasmakuj Wielkanocnych potraw mistrza śląskiej kuchni Remigiusza Rączki – tylko w Ruda Śląska Plaza!
Aby właściwie przygotować się do wielkanocnych szaleństw kuchennych w dniach od 26 do 28 marca w zamian za zakupy o wartości 75 zł przygotowano dla klientów fartuchy kuchenne z logo centrum. Punkt wydawania upominków będzie czynny codziennie w dni promocji w godzinach 10:00 – 20:00.
Tagi: