Oregano, bazylia, mięta, a może tymianek? W najbliższy weekend, 8-10 maja w Galerii Malta królować będą pachnące zioła. Klienci centrum wezmą udział w warsztatach poświęconych ich samodzielnej uprawie. Ponadto będą mogli kupić aromatyczne i świeże rośliny w doniczkach.
A na miłośników regionalnych i tradycyjnych produktów czekać będą stoiska ze smacznymi wędlinami, serami i pieczywem.
Kolejna edycja „Weekendu Eko” wprowadzi amatorów zdrowych i ekologicznych produktów w świat pachnących, wiosennych ziół, które stanowią nie tylko doskonałe uzupełnienie potraw, ale także wspaniale zdobią balkon czy kuchenny parapet. Klienci galerii będą mogli wziąć udział w wyjątkowych warsztatach z sadzenia ziół, w sobotę i niedzielę o godz. 13.00. Pokazowe zajęcia poprowadzi Wojciech Szała, właściciel gospodarstwa ogrodniczego, który od ponad dziesięciu lat zajmuje się uprawą ziół i roślin balkonowych. Uczestnicy dowiedzą się także m.in. jak rozpoznawać zioła i wydobyć z nich intensywny smak.
Tradycyjnie podczas „Weekendu Eko” goście Galerii Malta będą mogli kupić pyszne i zdrowe produkty takie jak chleb wypiekany na zakwasie, naturalnie wędzone wędliny czy najlepsze polskie wyroby serowarskie wygrywające konkurencję z osławionymi zagranicznymi serami. Do wyboru będą m.in. oryginalne oscypki, twarogi o unikatowym smaku i sery owcze od bacy z Podhala. Klienci centrum będą mogli kupić także świeże soki owocowe i warzywne, wysokiej jakości oleje lniane oraz regionalne polskie miody. Jest to doskonała okazja do zaopatrzenia się w zdrowe smakołyki na rodzinny piknik.
Tagi: