21 czerwca odbędzie się pierwsze poznańskie pożegnanie Szparagożerców. Klienci spotkają się natchnieni tekstem piosenki, którą swego czasu śpiewał Wiesław Michnikowski Adios Pomidores, żegnając się z tomatami. Uczestnicy jako prawdziwi Szparagożercy traktują 26 czerwca, dzień Św. Jana, jako ostatni dzień zbioru szparagów.
Wszyscy obchodzą początek sezonu wprowadzając karty sezonowe w restauracjach. Galeria Panorama idzie na przekór i żegna szparagi tak hucznie i tak obficie, by ich smak pozostał w pamięci na długo, a może nawet do kwietnia przyszłego roku.
21 czerwca o godzinie 18.00 w Barze Pomes odbędzie się wielka szparagowa uczta. Przygotowanych zostanie kilka wspaniałych dań:
- tradycyjnie szparagi z wody z prażoną bułką tartą
- pizza ze szparagami
- zielone szparagi w cieście francuskim
- szparagi na słodko karmelizowane z rokietnikiem
- szparagi kiszone
- surowe szparagi serwowane z różnymi dipami
- zapiekane z sosem serowym i orzechami włoskimi
- krem ze szparagów
Płacisz 25 złotych i jesz bez ograniczeń. Na deser będzie jeszcze po gałce lodów z Wytwórnia Lodów Miś. Będzie też piwo i wina z piwniczki Roberta Makłowicza oraz muzyka na żywo, a dla chętnych oglądanie meczy Argentyna – Iran (18.00) Niemcy - Ghana (21.00) z brazylijskich mistrzostw świata. I jak zapewnia właściciel baru Mirosław Pomes będą też niespodzianki kulinarne.
Tagi: