Dania z grilla serwowane na rowerze i pierwszy w Polsce foodtruck z makaronami to jedne z kilku najlepszych w mieście mobilnych restauracji, które staną przed Galerią Malta. Różnorodne smaki z popularnych foodtrucków będą czekały już od najbliższej soboty, 16 maja na gości odwiedzających centrum.
Kultura jedzenia z ciężarówek czekających na spacerowiczów i przechodniów w najpopularniejszych lokalizacjach miast narodziła się za oceanem i szybko podbiła cały świat. Również Poznaniacy docenili ten rodzaj restauracji. Od soboty, 16 maja przed Galerią Malta staną mobilne trucki z bogatą ofertą.
W tygodniu od 16.05 do 23.05, w godz. od 12.00 do 20.00 swoje sztandarowe dania serwować będą:
Chaps Zapiekanki – słynące ze świeżych bagietek, konkretnych dodatków oraz sosów własnej produkcji.
Grill Bike – pierwszy mobilny grill, serwujący potrawy na rowerze. Ich dania mięsne wytwarzane są w małej rodzinnej masarni, a bułki wypiekane są przez poznańską piekarnię
z wieloletnią tradycją. Serwują pyszne potrawy z grilla: kiełbaskę XL w bułce, szaszłyki czy grillowany serek z żurawiną. Mają też 100% soki, tłoczone na zimno ze świeżych owoców BIO.
PituPita – ich klasyk to pita z dobrze doprawioną, szarpaną wieprzowiną oraz quesadilla
z przepysznie rozpływającym się serem i kurczakiem. Wegetarianie też znajdą tu coś dla siebie. Specjalnością PituPita są sosy, które sami miksują: BBQ, meksykański, majonezowo - musztardowy i pomidorowy z dodatkiem karmelizowanej cebulki.
JOY My Food – oryginalne, świeże dania powstające z pasją z wysokiej jakości składników. Wszystko po to, by jedzenie sprawiało przyjemność.
Zjedz Burger – w ich menu znajduje się 5 pozycji burgerów, których nazwy inspirowane są imionami bohaterów z filmu Kill Bill. Burgery przygotowywane są w myśl filozofii slow food,
z 100% wołowiny i najlepszej jakości komponentów. W każdym z burgerów dodatkiem jest również sos bazyliowy oraz musztardowo-miodowy.
BIG MIK - to burgery ze 100% wołowiny, od polskiego producenta, w praktycznie dowolnym smaku zależnym od upodobań klientów. Amatorzy BIG MIK otrzymują w bułce solidny 150 g kawał wołowiny z sałatami, warzywami i sosami.
Pasta Mobile – pierwszy w Polsce Foodtruck z makaronami. W ich menu znajdują się: trzy rodzaje włoskiego makaronu, sześć rodzajów sosów i dodatki do wyboru. Wszystko powstaje wyłącznie z wysokiej jakości świeżych i naturalnych składników.
Tagi: