Od 26 marca do 3 kwietnia Centrum Janki zaprasza na feerię tradycyjnych smaków i zapachów. Świąteczna odsłona popularnego Jarmarku Produktów Regionalnych to doskonała okazja, aby zakupić ekologiczne i zdrowe produkty, a następnie zaskoczyć nimi gości podczas wielkanocnej uczty.
Jarmark Wielkanocny w Centrum Janki to bogata oferta produktów od regionalnych producentów. Na klientów czekają wędliny z Podlasia, sery korycińskie, pieczywo kurpiowskie, pajdy ze smalcem i ogórkiem z Sierpc, oscypki z Bacówki na Wójciżnie, miody naturalne oraz wędzone ryby. Asortyment wystawców obejmuje również zagraniczne specjały m.in. baklavę turecką i suszone owoce z najróżniejszych zakątków świata oraz produkty rękodzielnicze – obrazy oraz etniczne rzeczy z Peru.
- Ekologiczne smakołyki przygotowane według starodawnych receptur i bez użycia konserwantów z pewnością uatrakcyjnią wielkanocny obiad czy świąteczne spotkanie z przyjaciółmi. Bogata oferta lokalnych producentów z pewnością przypadnie do gustu każdemu, nawet najbardziej wymagającym klientom – mówi Anna Walerych, dyrektor Centrum Janki.
Jarmark Produktów Regionalnych dostępny będzie w godzinach otwarcia galerii.
Tagi: