Wegański barszcz, tradycyjne wędliny, wędzone ryby i naturalne chleby to tylko nieliczne z wielu produktów, jakie pojawią się na stoiskach w Galerii Malta podczas najbliższego, przedświątecznego Weekendu Eko. Odbędzie się on w dniach 19-21 grudnia stanowiąc przyjemność dla wszystkich tych, którzy cenią sobie dobry smak.
Wszyscy fani produktów tradycyjnych i ekologicznych oraz wyznawcy idei „slow food” będą mogli zaopatrzyć się w przysmaki, dzięki którym tegoroczna kolacja wigilijna będzie nie tylko smaczna, ale także zdrowa. Przedświąteczny „Weekend Eko” to okazja do spróbowania i zakupienia m.in. ekologicznego wegańskiego barszczu z Folwarku Wąsowo, wielu rodzajów wędlin, które będzie można podać na świąteczne śniadanie, chlebów z ekologicznym certyfikatem oraz olejów rydzowych, idealnych do wigilijnego śledzia. Nie zabraknie także słodkości w postaci m.in. miodów, które idealnie rozgrzeją w chłodne zimowe wieczory, a także smakołyków z różnych stron świata – chałwy, oliwy, suszonych pomidorów ze słonecznej Grecji czy past rodem z Węgier.
Podczas najbliższego „Weekendu Eko” na stoiskach będzie można również zakupić niecodzienne prezenty dla najbliższych takie, jak lniane zabawki czy anioły z masy solnej oraz wyszukane kulinarne smakołyki w postaci bezcukrowej czekolady i słodyczy z ksylitolem. Specjalnie dla wielbicieli tradycyjnych alkoholi pojawią się piwa z certyfikatem ekologicznym – pszeniczne oraz bezglutenowe. Nie zabraknie także tych bezalkoholowych.
„Weekend Eko”, odbywający się regularnie w Galerii Malta to prawdziwe święto dla prawdziwych smakoszy oraz fanów tradycyjnych i zdrowych potraw, będących niecodzienną ucztą dla podniebienia.
Tagi: