Magda Gessler, Paweł Albrzykowski, Pascal Brodnicki i Kurt Scheller to gwiazdy pierwszego Festiwalu Kulinarnego Galerii Katowickiej. W jego ramach, w każdą sobotę i niedzielę czerwca, odbywać się będą pokazy, warsztaty, animacje i degustacje z udziałem znamienitych gości. 6 czerwca br. z fanami polskich smaków spotka się w Galerii Katowickiej Magda Gessler. „Od kuchni” będzie można zwiedzić restaurację McDonald’s.
–
Czerwiec będzie miesiącem pełnym pysznych atrakcji. W każdy weekend popularne i lubiane osobowości świata kulinarnego będą prowadziły pokazy na przemian z kucharzami i cukiernikami restauracji i kawiarni Galerii Katowickiej – mówi Dawid Prymas, dyrektor ds. marketingu i PR Galerii Katowickiej. –
Serdecznie zapraszamy do spróbowania przygotowanych przez nas niespodzianek – dodaje.
Pierwszy z weekendów Festiwalu Kulinarnego Galerii Katowickiej – 6-7 czerwca – przybliży tradycyjną polską kuchnię. Magda Gessler, restauratorka i juror polskiej edycji programu Master Chef, odwiedzi Galerię Katowicką w sobotę. Pokazy i degustacja potraw, które Magda Gessler przygotuje wraz z kucharzem, odbędą się w godzinach 14:00-17:00 na poziomie 0, przed sklepem RTV Euro AGD. Między godz. 17.00 a 18.00 będzie można zrobić sobie zdjęcie oraz otrzymać autograf Magdy Gessler.
W trakcie Festiwalu Kulinarnego Galerii Katowickiej odbywać się będą także: pokazy grillowania, warsztaty z lepienia pierogów, zabawy, konkursy i degustacje przygotowane przez sklepy, restauracje i kawiarnie Galerii Katowickiej. Działać będzie także strefa animacyjna dla dzieci. Na zwiedzanie restauracji, połączone z degustacją, zaprasza McDonald’s.
Spotkanie z Magdą Gessler to pierwsza odsłona Festiwalu Kulinarnego Galerii Katowickiej. Kolejnym gościem święta smaków – 13-14 czerwca br. – będzie Paweł Albrzykowski, specjalista kuchni chińskiej, autor wielu publikacji i artykułów, który zdradzi sekrety orientalnych smaków Azji. W śródziemnomorską podróż kulinarną w weekend 20-21 czerwca br. zabierze Pascal Brodnicki, kucharz, prezenter telewizyjny, autor książek kucharskich. Na deser, w ostatniej odsłonie Festiwalu Kulinarnego Galerii Katowickiej, 27-28 czerwca, cukiernicze tajemnice zdradzi Kurt Scheller, kucharz, właściciel sygnowanej własnym nazwiskiem akademii kulinarnej, juror programów telewizyjnych.
Menu: Weekend Tradycyjny z Magdą Gessler – Festiwal Kulinarny Galerii Katowickiej:
Sobota, 6.06.2015 r.
- godz. 11:00-12:00, grill z białej kiełbasy wg przepisów Krakowskiego Kredensu, prezentacja produktów Tescoma, degustacje kanapek Subway,
- godz. 12:30-13:30, pokaz przygotowania polędwiczek drobiowych w sosie curry z ananasem z Bon Apetito i degustacja,
- godz. 14:00-17:00, pokaz kulinarny Magdy Gessler: przygotowanie potraw + degustacja. Degustacje produktów restauracji Burger King,
- godz. 17:00-18:00, spotkanie z fanami, autografy i zdjęcia z Magdą Gessler,
- godz. 18:30-20:00, zabawy i konkursy z Tescomą.
Niedziela, 7.06.2015 r.
- godz. 11:30-12:30, wielkie testowanie produktów ułatwiających przyrządzanie potraw i gotowanie z Tescomą,
- godz. 13:00- 14:00, pokazy kulinarne kuchni tradycyjnej oraz degustacja potraw Tradycyjnego Jadła,
- godz. 14:30-15:30, pokaz lepienia oraz degustacja pierogów, warsztaty z kucharzem,
- godz. 16:00-17:00, Fusion Show: połączenie polskiej kuchni tradycyjnej z kuchnia włoską + degustacja,
- godz. 17:30-18:30, pokazy kulinarne kuchni tradycyjnej oraz pokaz kulinarny Butchery & Grill,
- godz. 19:00-20:00, zabawy i konkursy z Tescomą.
Tagi: