W najbliższy weekend w Centrum Janki odbędzie się jarmark produktów regionalnych, na którym pojawią się domowe ciasta i pierogi, pajdy chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym oraz wędliny i pieczywo. Nowością będą modne ostatnio torby filcowe.
Od 27 do 30 listopada w Centrum Janki pojawią się stoiska z żywnością regionalną. Wielbiciele kuchni staropolskiej będą mieli okazję do skosztowania i zakupu produktów z różnych zakątków kraju. Nowością jarmarku będą ciasta domowe ze Śląska oraz pierogi z Podkarpacia.
Na stoiskach znajdą się także inne tradycyjne przysmaki przygotowane zgodnie z regionalnymi recepturami. Dostępne będą regionalne sery Korycińskie, wędliny i kiełbasa z Podlasia, oscypki z górskich bacówek, świeże pieczywo kurpiowskie, pajdy chleba ze smalcem i ogórkiem kiszonym oraz naturalne soki owocowe i miody.
Na straganach prezentowane będzie również rękodzieło artystyczne. Po raz pierwszy na jarmarku kupić można będzie modne torby filcowe.
Tagi: