W najbliższy weekend w dniach 17 – 19 kwietnia w Centrum Handlowym Tulipan po raz kolejny zagości Jarmark Regionalny. Miłośnicy tradycyjnych, swojskich przysmaków będą mogli nabyć produkty lokalne od piątku do niedzieli w godzinach otwarcia centrum.
Na Jarmarku Regionalnym pojawią się wędliny i mięsiwa wytwarzane według staropolskich receptur takie, jak nadolskie specjały, jordanowskie kiełbasy, szynki wieluńskie oraz wiele innych smacznych, tradycyjnych wyrobów. Nie zabraknie pieczonych jabłek, domowych ciast oraz prawdziwego chleba na zakwasie. Odwiedzający stoiska regionalnych producentów skosztować będą mogli również pysznych białych serów, ogórków kwaszonych prosto z beczki spod Wielunia czy chrzanu nadwarciańskiego. W ofercie będą także miody z domowych pasiek.
- Po raz kolejny w tym roku Centrum Handlowe Tulipan zamieni się w prawdziwe targowisko, na którym nabyć będzie można tylko naturalne produkty lokalne – mówi Katarzyna Woźniak, dyrektor Centrum Handlowego Tulipan.
Wszyscy smakosze ekologicznych produktów mogą odwiedzać Jarmark Regionalny w Centrum Handlowym Tulipan od najbliższego piątku do niedzieli.
Tagi: