Kreatywna zabawa połączona z nauką oraz rozkoszowanie się smakami naturalnych produktów – takie atrakcje czekają na uczestników kolejnej edycji „Weekendu Eko”, który odbędzie się w dniach 10-12 października w Galerii Malta. Zapowiada się prawdziwe święto dla fanów produktów organicznych, wyznawców idei „slow food” oraz dla wszystkich tych, którzy cenią sobie dobry smak.
Podczas najbliższej edycji „Weekendu Eko” degustacjom towarzyszyć będą otwarte warsztaty, zorganizowane we współpracy z producentem zabawek z tektury ekologicznej, firmą Lovekids.pl. Odbędą się one w sobotę oraz w niedzielę, w godzinach 13:00-14:00, a ich tematyka dotyczyć będzie leśnych zwierząt. Podczas spotkań, uczestnicy tworzyć będą dla nich schronienia z wykorzystaniem naturalnych, jesiennych dodatków.
Październikowy „Weekend Eko” to okazja do skosztowania i zakupienia wielu smacznych oraz zdrowych produktów, m.in. tradycyjnych wędlin, nagrodzonych na ostatnich targach, ekologicznych i typowo jesiennych warzyw, kilku rodzajów wielkopolskiego chleba – z mąki ekologicznej, orkiszowego lub na zakwasie, świeżych wędzonych ryb, miodu doskonałego na przeziębienie, czy też włoskiego pesto. To cykliczne weekendowe wydarzenie jest także szansą na zanurzenie się w bałkańskich smakach za sprawą bułgarskich, macedońskich i serbskich sosów oraz past takich, jak pinżdur, peperonata, lutkia i lutenica.
Podczas „Weekendu Eko” pojawią się też zabawki wykonane z naturalnych materiałów: anioły z masy solnej, zające z polskiego lnu, jak również elementy wystroju wnętrz i dekoracje.
Tagi: