Klienci Arkad Wrocławskich będą mogli nabyć produkty ekologiczne oraz swojskie przysmaki opatrzone certyfikatem eko.
Bogata oferta ekowystawców sprawi, że miłośnicy domowych specjałów z pewnością odnajdą produkty przypominające im smaki z dzieciństwa. Zapach tradycyjnych wypieków, suszonych owoców oraz ziół z jutowych worków będzie unosił się w powietrzu pomiędzy stoiskami. Nie zabraknie wypiekanego według staropolskich receptur pieczywa z ekologicznych piekarni „Gzik Janiak” oraz „Serafin”. Poza tym pojawią się miody z prywatnych, polskich pasiek oraz aromatyczne herbaty. Na osłodę zagoszczą także wspaniałe smaki ciast z „Cukierni Maria Siej”.
Skosztować będzie można również prawdziwych, kozich serów i góralskich oscypków z mleka owczego oraz przepysznych, domowych wędlin. Pojawią się również orientalne smaki kuchni tureckiej takie, jak słodka bakława z orzechami i miodem oraz świeże zioła i przyprawy z różnych zakątków świata. W trakcie jarmarku będzie można nabyć na stoisku „Krukam” także zieloną kawę, algi morskie, nasiona chia oraz wiele innych wyjątkowych ekologicznych produktów. W ofercie będą także delikatne i bezpieczne dla skóry biokosmetyki, które poddawane są ograniczonej obróbce termicznej w taki sposób, aby nie utraciły swoich naturalnych właściwości.
- Po raz kolejny przenosimy naszych klientów na polską wieś bogatą w swojskie i naturalne produkty. Ekologiczna oferta dostępna będzie w Arkadach przez cały najbliższy weekend. Zapraszamy wszystkich miłośników wyszukanych naturalnych specjałów – mówi Dorota Żmiejko, manager ds. marketingu CH Arkady Wrocławskie.
Tagi: