W jaki sposób z prostych i łatwo dostępnych składników wyczarować smaczne afrodyzjaki? Jakimi daniami zaskoczyć ukochaną osobę podczas romantycznej kolacji? Czym jest topinambur i jak smakuje pasternak? Na te oraz wiele innych pytań będzie można uzyskać odpowiedź w dniach 6-8 lutego podczas kolejnego Weekendu Eko.
Galeria Malta ponownie zaprasza na podróż do świata tradycyjnych oraz zdrowych, ekologicznych produktów.
Podczas wydarzenia obecne będą stoiska wystawców, na których będzie można skosztować i zakupić m.in. ekologiczne pieczywo na naturalnym zakwasie, górskie sery kozie, regionalne polskie alkohole, tradycyjne wyroby wędliniarskie, tłoczone oleje oraz produkty probiotyczne i bonifraterskie. W przestrzeni galerii pojawi się również punkt z ekologicznymi warzywami, doskonale nadającymi się do przygotowania smacznych i zdrowych kremów.
Jednocześnie na klientów Galerii Malta czekać będą smaczne kulinarne warsztaty z afrodyzjakami w roli głównej, którym przewodzić będzie Anna Urbańska – poszukiwaczka nowych smaków i wielbicielka nietypowych rozwiązań kulinarnych, autorka kulinarnego bloga „Teatr gotowania”. Podczas przygotowywania potraw na żywo Ania pokaże jak szybko wykonać małe, aromatyczne przekąski, którymi można uraczyć swoich najbliższych i ukochanych. Warsztaty odbywać się będą w sobotę i niedzielę w godzinach od 13 do 15.
Weekend Eko, odbywający się regularnie w Galerii Malta, to prawdziwe święto dla fanów produktów ekologicznych oraz wyznawców idei „slow food”. Przede wszystkim jest to przyjemność dla wszystkich tych, którzy cenią sobie dobry smak.
Tagi: