Tradycyjna neapolitańska pizza przygotowywana zgodnie z recepturą zatwierdzoną przez Zrzeszenie Oryginalnej Pizzy Neapolitańskiej z Neapolu, makarony, sałatki ze świeżych warzyw i owoców oraz dania mięsne tworzone ze steków i grillowanych kurczaków to główne potrawy, jakie w swoim menu posiadać będzie restauracja Forni Rossi. Lokal pojawi się w Galerii Malta w połowie maja 2015 r.
Właścicielem restauracji Forni Rossi jest firma Natuvito sp. z o.o. z Poznania. Głównym celem działalności spółki jest wprowadzenie w Polsce sieci nowoczesnych restauracji samoobsługowych, w których przygotowywane będą na oczach klientów w otwartej kuchni świeże włoskie dania. Obecnie tego typu restauracje rozwijają się bardzo dynamicznie w zachodnich stanach USA oraz Kanadzie.
Podstawową potrawą serwowaną w restauracji będzie oryginalna pizza neapolitańska przygotowywana z włoskiej maki typu 00, świeżych, przywożonych raz w tygodniu serów z okolic Neapolu oraz pomidorów San Marzano. Do jej wypieku będą używane tylko certyfikowane, oryginalne włoskie piece, w których temperatura dochodzi do 450 st. C. Oprócz pizzy neapolitańskiej w restauracji będzie można zamówić makarony, dania mięsne oraz warzywne i owocowe sałatki.
W Galerii Malta restauracja Forni Rossi pojawi się na drugim piętrze, zajmując powierzchnię 690 m kw.
Tagi: