Firma Jeronimo Martins Polska, właściciel sieci sklepów Biedronka, uruchomiła fabrykę zup gotowych do spożycia. Tym samym spółka rozszerza zakres swojej działalności w Polsce o produkcję. Na półki sklepów Biedronka trafiły zupy ze świeżymi warzywami, dostarczanymi przez krajowych dostawców.
"Zupy z Naszej Kuchni" będą sprzedawane na wyłączność w sklepach Biedronka. Przygotowywane są z użyciem świeżych warzyw, pochodzących od krajowych dostawców, którzy na co dzień współpracują z siecią Biedronka. W procesie produkcji wykorzystano innowacyjne rozwiązania, w tym proces szybkiego schładzania, który pozwala zachować kilkudniowy okres przydatności do spożycia, bez stosowania konserwantów.
Spółka Jeronimo Martins Polska zainwestowała w projekt już ponad 30 mln zł. Zakład produkcyjny ulokowano w Parzniewie k. Warszawy i zatrudniono w nim ok. 40 osób.
-
Projekt jest dla nas ważny w dwóch wymiarach. Dzięki niemu dostarczymy naszym klientom produkty, które są przygotowywane z użyciem świeżych warzyw, bez konserwantów, cechują się świetnym smakiem, wysoką jakością, ale co jednocześnie bardzo istotne - pozwalają zaoszczędzić czas. Z naszych obserwacji wynika bowiem, że właśnie takich korzyści poszukują współcześni konsumenci. Z drugiej strony, poprzez rozpoczęcie działalności produkcyjnej, JMP wchodzi na nowy poziom jako inwestor. W ten sposób doceniamy potencjał polskiego rynku. – powiedział Alfred Kubczak, dyrektor ds. korporacyjnych w Jeronimo Martins Polska.
"Zupy z Naszej Kuchni" początkowo będą dostępne w trzech smakach: krem pomidorowy z pomidorem malinowym, krem brokułowy oraz krem kalafiorowy. W najbliższym czasie jest planowane poszerzenie oferty o nowe wersje kremów.
Pierwsza partia produktów trafiła do sprzedaży 10 sierpnia br. w warszawskich sklepach Biedronka. Stopniowo liczba placówek, w których będą oferowane "Zupy z Naszej Kuchni" zwiększy się.
Tagi: