Ekologiczny tryb życia staje się coraz modniejszy – segregujemy odpady,
oddajemy elektrośmieci do odpowiednich punktów. Ekologia zawitała także
do kuchni Polaków, mimo iż tylko co drugi z nas choć raz w życiu
odwiedził sklep ze „zdrową żywnością”.
Od końca listopada produkty z ekologicznych upraw są dostępne w większości hipermarketów Tesco. Można je rozpoznać po dużym logo Tesco Organic. Gwarantem naturalności tych produktów jest niezależny certyfikat jakości Rolnictwa Ekologicznego Unii Europejskiej.
W szerokiej ofercie każdy z klientów znajdzie coś dla siebie. Sportowcy i ludzie dbający o zdrowe odżywianie na pewno zainteresują się płatkami owsianymi, orkiszowymi i jaglanymi. Koneserzy wyszukanej kuchni wybiorą pomidory suszone, soczewicę i ryż brązowy długoziarnisty. Również miłośnicy słodkich przekąsek będą mieli w czym wybierać – morele suszone, daktyle, orzechy nerkowca i migdały - to tylko niektóre z dostępnych łakoci. Zimowe wieczory będzie można ogrzać sobie herbatami owocowymi słodząc brązowym cukrem.
Jednak na szczególną uwagę zasługują warzywa i owoce Tesco Organic. Oprócz walorów smakowych i hodowli na uprawach ekologicznych mają jedną wspólną zaletę z pozostałymi produktami Organic. Wszystkie pochodzą od polskich dostawców.
Jak wynika z analiz, jakie dla Tesco przeprowadziła firma badawcza 4P research mix, 51% klientów Tesco przy wyborze produktów w sklepie, zwraca uwagę na zawartość konserwantów, a 43% sprawdza, czy produkt pochodzi z upraw ekologicznych. Synonimem jakości jest między innymi polskie pochodzenie, zwraca na nie uwagę 56% klientów.
Tagi: