Starbucks zachęca do tworzenia własnych kompozycji smakowych

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2012-05-08 | 11:52
Nowy napój ze zmiksowanym lodem Mocha Cookie Crumble Frappuccino będzie dostępny w kawiarniach Starbucks już od 8 maja.W letniej ofercie będą dostępne również pyszne desery – sernik z truskawkami oraz nowość – ciasto czekoladowe z karmelem i orzechami pecan, a także kawa ziarnista Tribute Blend, stworzona w ubiegłym roku specjalnie na obchody 40. urodzin Starbucks.
Mocha Cookie Crumble Frappuccino, to pyszne połączenie kawy, mleka, miksowanego lodu oraz syropu mocha. Całość pokryta jest gęstą, czekoladową bitą śmietaną oraz kawałkami pokruszonych ciasteczek, co razem tworzy prawdziwą rozkosz dla podniebienia. Starbucks umożliwia swoim gościom tworzenie własnych kompozycji składników, mogą więc oni np. czekoladową bitą śmietanę zamienić na zwykłą.
Komponując swoje Frappuccino, klienci Starbucks mogą wybrać rodzaj mleka, intensywność kawy, bazę napoju oraz dodatki takie jak syrop smakowy, polewę czy rodzaj bitej śmietany. Na początek, zanim sami zaczniemy eksperymentować z różnymi kombinacjami składników, możemy spróbować napojów dostępnych w ofercie Starbucks, aby przekonać się, jakie smaki najbardziej nam odpowiadają. Klienci mogą wybrać takie napoje Frappuccino, jak na przykład Soy Strawberries & Cream Frappuccino przygotowane na mleku sojowym i podawane z syropem truskawkowym. To idealny wybór dla osób, które cierpią na nietolerancję laktozy lub takich, które nie spożywają produktów pochodzenia zwierzęcego, a także dla tych, którzy poszukują napojów bez dodatku kawy. Osobom, które wolą mocniejsze napoje kawowe, polecamy Extra Coffee Caramel Frappuccino, które jest wzmocnione dodatkową porcją kawy, a także pokryte bitą śmietaną i słodką polewą karmelową.
- W ciepłe, letnie dni zachęcamy wszystkich do spróbowania naszego nowego napoju Mocha Cookie Crumble Frappuccino, który na pewno będzie pysznym słodkim orzeźwieniem w ciągu dnia. Polecamy także łączenie różnych składników oraz dodatków. Pomogą w tym oczywiście nasi bariści, którzy nie tylko potrafią stworzyć wiele ciekawych kombinacji, ale także chętnie podpowiedzą i pomogą wszystkim gościom kawiarni skomponować swoje ulubione Frappuccino, aby napój był idealnie dopasowany do ich gustów – powiedziała Izabela Winsztal, Starbucks Brand Manager na rynek Europy Środkowo-Wschodniej.
Wszystkie napoje i kawy z oferty Starbucks doskonale komponują się z przekąskami oraz deserami, także dostępnymi w kawiarniach Starbucks. Na letnie dni kawiarnie polecają delikatny sernik z truskawkami, a także nowe, przepyszne ciasto czekoladowe z karmelem i orzechami pecan. Oba przysmaki będą dostępne w kawiarniach Starbucks od 8 maja 2012 roku.
W okresie od maja do czerwca kawiarnie proponują także swoim klientom niepowtarzalną kawę Tribute Blend. Jest to wyjątkowa mieszanka czterech rodzajów ziaren pochodzących ze wszystkich regionów uprawy kawy na świecie – Ameryki Południowej, Afryki oraz regionu Azji i Pacyfiku. Kawy z Papui Nowej Gwinei i Kolumbii zostały połączone z sezonowanymi ziarnami z Sumatry i suszonymi w słońcu ziarnami z Etiopii. Korzenny i ziemisty aromat kawy z Sumatry oraz ziarna z Etiopii o jagodowych i wiśniowych nutach idealnie komponują się z subtelnym orzechowym smakiem kaw z Papui Nowej Gwinei i Kolumbii, tworząc unikalną mieszankę o intensywnym smaku oraz aromacie. Kawa Tribute Blend została stworzona specjalnie z myślą o obchodach 40. urodzin Starbucks, które odbywały się w ubiegłym roku.
Kawa Tribute Blend jest wyjątkowa również dlatego, że łączy w sobie ziarna poddawane trzem różnym procesom obróbki. Do przygotowania kawy z Sumatry wykorzystuje się sezonowane ziarna poddawane obróbce metodą półmokrą. Kawa z Etiopii produkowana jest przy zastosowaniu metod naturalnych, natomiast kawy z Papui Nowej Gwinei oraz Kolumbii poddawane są obróbce metodą mokrą. Tribute Blend najlepiej komponuje się z jagodami, potrawami ziołowymi, cynamonem, karmelem oraz syropem klonowym. Bariści polecają spróbowanie tej kawy z nowym ciastem czekoladowym z karmelem i orzechami pecan.
Zobacz kawiarnie Starbucks w centrach handlowych
Tagi:
Oceń artykuł:

Zobacz także

Starbucks zachęca do tworzenia własnych kompozycji smakowych

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.