Sphinx przedstawia nowości w menu

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2015-03-06 | 17:08
Restauracje Sphinx, sieć zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadzają nową sezonową ofertę pod hasłem „Gwiazdy sezonu - Kulinarne Superprodukcje”. We wkładce do menu pojawiło się sześć sezonowych propozycji, jak hummus, krem selerowy z nutą truflową, łosoś z bukietem zielonych warzyw, sałata z wątróbką w porzeczkach, polędwiczki w żurawinie czy na deser „Sekret Orientu”. Jako „Goście Specjalni” w nowej wkładce występują trzy wyborne steki z polskiej wołowiny: polędwicy, rostbefu i antrykotu. Nowa oferta dostępna jest w restauracjach Sphinx do 28 kwietnia.
- Ten rok jest dla nas wyjątkowo ważny – mija 20 lat od otwarcia pierwszej restauracji Sphinx. Od tego czasu zmieniło się bardzo wiele, ale przede wszystkim zmieniły się gusta i oczekiwania naszych klientów. Dlatego też nadal chcemy ich zaskakiwać kulinarnymi propozycjami, które będziemy promować jako „Gwiazdy Sezonu”. W ofercie pojawią się zarówno przekąski, dania główne, desery jak i napoje, a wszystkie doskonale pasujące do danej pory roku i bazujące na sezonowych oraz modnych składnikach. Specjalną ofertę przygotowaliśmy na ten rok dla znawców i wielbicieli steków z wołowiny – w ramach każdej odsłony „Gwiazd Sezonu” zaprezentujemy „Gości Specjalnych”. W obecnej wkładce proponujemy steki z polskiej wołowiny. Zależy nam, by goście mogli poznać zarówno poszczególne rodzaje wołowiny, jej pochodzenie, a przy okazji mieli możliwość delektować się jej wyśmienitymi walorami smakowymi - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.
W ramach nowej oferty goście mają do wyboru: steka z polędwicy podawanego z marmoladą z czerwonej cebuli na winie oraz złocistymi talarkami, steka z rostbefu serwowanego z chrupiącymi krążkami cebulowymi i sosem ostrym oraz Tomahawk XXXL – steka z antrykotu z kością, wraz z ziemniakiem w mundurku z masłem czosnkowym i sosem barbecue. Prawdziwi miłośnicy wołowiny korzystając z menu degustacyjnego będą mogli dodatkowo spróbować wszystkich trzech steków z dwoma wybranymi dodatkami i trzema sosami w atrakcyjnej cenie.
Ponadto w nowej ofercie pojawiła się delikatna zupa-krem z selera z aromatyczną nutą truflową oraz prażonymi orzechami. Doskonałą przekąską jest także tradycyjny hummus przygotowany według oryginalnej libańskiej receptury, podawany z dwoma świeżo wypiekanymi bułkami pita. Warto spróbować również delikatnej wątróbki drobiowej w sosie na bazie porzeczek i jabłek, serwowanej na mieszance kruchych sałat. W nowej ofercie znalazł się też grillowany łosoś na wiosnę z mieszanką zielonych warzyw oraz delikatnym sosem tzatziki. Nie zabrakło także polędwiczki wieprzowej, zapieczonej serem góralskim, serwowanej z sosem żurawinowo-miodowym oraz cząstkami ziemniaka w przyprawach. Na deser proponowany jest „Sekret Orientu” inspirowany turecką baklawą. Pod tą nazwą kryje się podawany na ciepło pasternak w miodzie posypany prażonymi orzechami włoskimi i pistacjami.
Tagi:
Oceń artykuł:

Czas trwania wydarzenia: od 2015-05-27 do 2015-06-03

Sphinx przedstawia nowości w menu

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.