7 Street to sieć restauracji serwujących dania kuchni amerykańskiej, która opiera się na zasadach franczyzy. W 2014 roku marka otworzyła 6 nowych lokali ,,7 Street" z obsługą kelnerską oraz 2 lokale ,,Meat&Fit", gdzie obsłużyć można się samemu.
- Przy wyborze lokalu kierujemy się liczbą mieszkańców w okolicy, natężeniem ruchu pieszego i samochodowego przy lokalu, możliwością uzyskania koncesji na sprzedaż alkoholu, możliwością usytuowania ogródka letniego przy lokalu. Natomiast przy wyborze franczyzobiorcy kierujemy się przede wszystkim umiejętnościami i doświadczeniem w zarządzaniu zespołem oraz umiejętnościami dobrej organizacji. Zależy nam także, aby była to osoba przedsiębiorcza i proaktywna. Oczywiście też tak jak my musi kochać dobre jedzenie - opowiada Łukasz Błażejewski, właściciel sieci 7 Street.
W najbliższym czasie zostanie otwarty lokal w Słupsku w centrum handlowym przy ul. Szczecińskiej. Kolejnymi na liście będą restauracje w Krakowie, Toruniu, Gdyni oraz w Warszawie.
- Wszystkie te lokale powinny być otwarte do kwietnia. Natomiast w całym 2015 roku planujemy otwarcie 12-15 lokali w całej Polsce - przyznaje Łukasz Błażejewski.
Aktualnie sieć 7 Street Bar & Grill to 11 restauracji: 9 z nich to restauracje 7 Street, a 2 lokale to Meat & Fit.
Tagi: