Restauracje Sphinx z sześcioma ofertami sezonowymi

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2014-03-23 | 10:02
Sieć restauracji Sphinx, należąca do Sfinks Polska, wprowadzi w tym roku do menu sześć ofert sezonowych pod hasłem „Odkrywaj nasze nowości!”. Co półtora miesiąca będą pojawiać się w lokalach w całej Polsce wkładki z nowymi potrawami. W ramach pierwszej propozycji „Nowości i lekkie pyszności” oferowanych jest pięć dań, w tym szaszłyki, grillowany kurczak, stek, zupa krem i bukiet sałat.  Wiosenna wkładka jest dostępna w restauracjach Sphinx od 20 marca do 14 maja.
- W tym roku przygotowujemy dla naszych klientów wiele nowych atrakcji kulinarnych.  Kalendarz Kulinarny Sphinxa na 2014 obejmuje sześć propozycji wkładek sezonowych. Planując poszczególne dania w kolejnych odsłonach oferty bierzemy pod uwagę zarówno pory roku i charakterystyczne dla nich smaki, aktualne trendy, jak również preferencje naszych klientów. Liczymy, że nasi goście z chęcią będą sięgać po obecne nowości, a w kolejnych miesiącach skuszą się na propozycje inspirowane latem, jesienią i zimą - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki zarządzającej siecią Sphinx.
Klienci restauracji Sphinx w nowej propozycji sezonowej znajdą smaczne potrawy. Miłośnicy zup mogą zamówić krem brokułowy z dodatkiem płatków migdałowych. W ofercie jest również bukiet sałat z gruszką - kompozycja chrupiących sałat z rukolą, gruszką oraz serem pleśniowym, posypana orzechami włoskimi i prażonym słonecznikiem z sosem cytrynowo-miodowym, a także kurczę z kieszonką, czyli delikatna grillowana pierś z kurczaka z brokułowo – serowym nadzieniem, podawana z bukietem gotowanych warzyw oraz delikatnym sosem tzatziki. Ponadto goście restauracji Sphinx mogą skosztować satay – szaszłyków z delikatnego kurczaka marynowanego w sosie teriyaki, podawanych z sosem słodkie chilli. Wiosenna wkładka zawiera też stek urugwajski, czyli wołowy stek z urugwajskiego hereforda podawany z sosem z czerwonego wina oraz z sałatką wegetariańską.
Tagi:
Oceń artykuł:

Czas trwania wydarzenia: od 2014-06-10 do 2014-06-10

Zobacz także

Restauracje Sphinx z sześcioma ofertami sezonowymi

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.