Kolebka firmy - punkt Cukierni Sowa mieszczący się przy ul. Pomorskiej 55 w Bydgoszczy - przechodzi remodeling. W lokalu trwają prace remontowe, do których właściciele cukierni podchodzą z sentymentem.
Cukiernia po zmianach zostanie otwarta 1 września br.
Pierwszy zakład piekarniczy Feliksa Sowy został otwarty w 1946 r. Po 67 latach Cukiernia Sowa zatrudniała ponad 550 osób. W 1962 r. Feliks Sowa zdobył tytuł Mistrza Cukiernictwa i stworzył tort firmowy, oparty na rodzinnych recepturach. W 1982 r. tytuł ten zdobył syn - Adam Sowa.
Adam Sowa wraz z małżonką założyli spółkę w 1990 r. Pod koniec 1997 r. ruszyła budowa drugiego zakładu produkcyjnego w Bydgoszczy. W 2005 r. rozpoczęła się ekspansja zagraniczna cukierni. Najpierw produkty Cukierni Sowa trafiły do Londynu, następnie, cztery lata później do Berlina.
Tagi: