W poznańskim centrum handlowym zlokalizowanym przy ulicy Półwiejskiej pojawiło się miejsce, które ucieszy wszystkich ceniących zdrowe jedzenie oparte na składnikach najwyższej jakości, pochodzących ze sprawdzonych upraw i od lokalnych producentów. Projekt Kuchnia to restauracja prowadzona przez chefa Bartłomieja Kuzianika, który gotował m.in. dla prezydenta Baracka Obamy i delikatesy z ekologicznymi przysmakami na co dzień i wyjątkowe okazje.
Wszystkie produkty, które znaleźć można w Projekt Kuchnia pochodzą ze sprawdzonych źródeł. Nie ma tu produktów anonimowych, wytwarzanych masowo. Producenci serów, wędlin, przetworów, warzyw i owoców, przypraw oraz wielu innych przysmaków to wyłącznie małe gospodarstwa prowadzące działalność ekologiczną. W restauracji wiele potraw bazuje na lokalnych, wielkopolskich produktach. Na śniadanie zjeść tu można np. jajka od kur z wolnego wybiegu i eko jogurt z granolą, na obiad stek z polędwicy wołowej z pieczonymi ziemniakami z rozmarynem, dynią i sosem pieprzowym czy grillowanego bakłażana podawanego z soczewicą, jarmużem i truflami, a dzieci zjedzą tu np. rosół z kury, której nikt nie podawał antybiotyków i monotonnej, szybko tuczącej paszy.
Do tego, oprócz wyjątkowej w Poznaniu oferty kulinarnej, Projekt Kuchnia to także ciekawe miejsce samo w sobie. Projekt wnętrza jest bardzo chłodno nowoczesny – jasny, pastelowy, loftowy, ale dzięki pomocnej i świetnie znającej oferowane produkty i dania obsłudze – zarówno w części delikatesowej jak i restauracyjnej – można tu znaleźć autentyczne ciepło i poczuć się prawdziwie zaopiekowanym.
Projekt Kuchnia zajmuje powierzchnię blisko 190 m kw. w poznańskim centrum handlowym, gdzie obok Piano Bar z chefem Roop Lal Balu, Weranda Lunch and Wine rodziny Ponińskich, Le Targ Bistro && Bar pań Kartowicz, Art Sushi i pobliskiej restauracji Blow Up Hall 5050 z chefem Tomaszem Purolem, tworzy jedyne w Poznaniu skupisko autorskich restauracji, w których najwyższa jakość produktów oraz dbałość o to, by pochodziły ze sprawdzonych źródeł jest priorytetem.
Tagi: