W sobotę, 1 marca, w jednej z łódzkich galerii handlowych została otwarta chińska restauracja Meimei. Jej menu jest tak różnorodne, jak same Chiny. Znalazły się tu między innymi propozycje potraw z Kantonu, Pekinu oraz Szanghaju, a specjalnością Meimei są przekąski Dim Sum - pierożki oraz sakiewki przyrządzane na parze.
Meimei kieruje swoją ofertę do osób, które chcą poczuć smak prawdziwych Chin, ceniących wyjątkowe potrawy oraz wysoką jakość produktów. Skosztować tu można dań opracowanych przez chińskich kucharzy oraz właścicieli wywodzących się z prowincji Zhejiang, mieszczącej się na wschodnim wybrzeżu kraju. Tradycyjne receptury przekazywane z pokolenia na pokolenie oraz liczne podróże po regionach tego kraju zaowocowały stworzeniem propozycji, które zadowolą każde podniebienie - zarówno miłośników ostrych dań, jak i tych, którzy wolą łagodniejsze smaki. Wystrój restauracji nawiązuje do motywów kojarzonych ze sztuką tego kraju.
Meimei w Manufakturze to nowe, warte odwiedzenia miejsce na gastronomicznej mapie Łodzi.
Tagi: