Tradycja firmy Piekarnia Grzybki sięga 1927, kiedy to Henryk Ciechowski otrzymał dyplom czeladnika w zawodzie piekarza. Od tamtego czasu rodzina Cichowskich na stałe związała się z produkcją pieczywa. Swoje zdolności Cichowscy wykorzystują, rozwijając działalność powstałej w 1985 roku, przy Alei Stanów Zjednoczonych – w Warszawie – piekarni "GRZYBKI”. Nazwę firma zawdzięcza okolicznym mieszkańcom, którzy nadali ją ze względu na wyjątkową i charakterystyczną architekturę obiektu. Z czasem pojawiły się kolejne lokale zakładu. W ofercie piekarni znajdują się: kajzerki, chleby, chały i inne wyroby. Firma na bieżąco prowadzi badania jakościowe swoich wyrobów. Wprowadza do receptur elementy diety śródziemnomorskiej np. : chleb dobrodziej, bułki oliwki.Jednocześnie produkty są wzbogacane o dodatki posiadające właściwości zdrowotne np.: Amaranthus – chleb "Szarłat”, który obniża poziom złego cholesterolu.
Tagi: