Domowa kuchnia, solidne porcje i łódzkie smaki to propozycja nowej restauracji otwartej 13 grudnia w centrum przy ul. Drewnowskiej 58 w Łodzi. W restauracji Rajskie Jadło każdego dnia będzie można spróbować tradycyjnej kuchni polskiej, a także typowo łódzkich przysmaków opartych na recepturach z książki kucharskiej z 1918 roku.
Restauracja Rajskie Jadło w łódzkim centrum to pierwszy lokal tej sieci z nowym menu i wystrojem zaprojektowanym przez Izabelę Jurczyk i Katarzynę Janicką. Aranżacja wykorzystująca jasne kolory i drewniane wykończenia nadała wnętrzu restauracji domowy i przytulny charakter, w którym każdy poczuje się dobrze. W przestronnej sali oraz na zacisznej antresoli przygotowano miejsce dla ponad 70 gości. Latem lokal zaprosi także do swojego ogródka.
Kuchnia restauracji opiera się na tradycyjnych daniach polskich. Nie zabrakło w niej więc schabowego, gołąbków czy gulaszu, a rozbudowany bar sałatkowy zadowoli również wielbicieli lżejszych przysmaków. Nowością jest strefa, w której kucharze na oczach gości przygotowują dania mączne – pierogi, cepeliny czy pyzy. W Rajskim Jadle znalazło się też miejsce dla kuchni typowo łódzkiej. Dzięki przepisom opartym na starych recepturach z początku XX wieku, goście restauracji mogą poznać smaki dzieciństwa swoich dziadków. Kartoflanka, kluski żelazne podane z roladą wieprzową oraz prażoki ze skwarkami, podane z pieczonym żeberkiem i zasmażaną kapustą to tylko niektóre z propozycji.
Tagi: