W Kościerzynie otwarto restaurację United Chicken, która znajduje się przy ul. Wojska Polskiego. Jest to 10 placówka należąca do tej sieci gastronomicznej. Powierzchnia sklepu to 226 m kw. United Chicken posiada jako pierwszy lokal tej sieci wydzieloną strefę kawiarnianą pod nazwą UCafe natomiast kierowcy samochodów osobowych mogą skorzystać z oferty drive-thru, umożliwiającej składanie i odbiór zamówienia z samochodu.
- Dwucyfrowa liczba placówek United Chicken to dla nas duży powód do satysfakcji. Rozwijamy się na bardzo przecież konkurencyjnym rynku. Z optymizmem patrzymy na najbliższe miesiące, które przyniosą efekty rozmów prowadzonych z zainteresowanymi franczyzą – mówi Marcin Bonawenturczak, prezes zarządu United Chicken Sp. z o.o.
Restauracja w Kościerzynie to druga placówka uruchomiona w ostatnim okresie przez sieć. Poprzednia, otwarta została 27 grudnia 2014 r., jest zlokalizowana w Rypinie. Jej franczyzobiorcą jest ta sama osoba, która prowadzi już placówkę United Chicken w Brodnicy.
United Chicken to sieć typu Premium Quick Service Restaurant. Jest to sieć franczyzowa w Polsce, która udostępnia najbardziej zaawansowaną technologię przyrządzania kurczaka typu crispy. W ramach umów franczyzowych oferuje trzy formaty lokalu: niezależny, drive i foodcourt. Restauracje United Chicken oferują swoim klientom wysokiej jakości kurczaka w łagodnej bądź ostrej panierce, skomponowane według własnych receptur tortille oraz kanapki z kurczakiem
Tagi: