Nowe smaki na zimę w restauracjach Sphinx

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2015-12-16 | 16:33
W restauracjach Sphinx, sieci zarządzanej przez Sfinks Polska, tuż przed świętami pojawiła się zimowa wkładka do menu „Gwiazdy Sezonu” pod hasłem „Karnawał smaku”. Najnowsza oferta zawiera sześć dań – dorsz z sosem grzybowym, shoarma z polędwiczek „Góralska”, Burger Tennessee, rozgrzewający krem zimowy z imbirem, quesadilla „Mexico” oraz mini kofta. Co więcej „Gośćmi specjalnymi” zimowej propozycji zostały steki – debiutujący w restauracjach Sphinx limousine z sosem whiskey, a także New York z sosem BBQ oraz żebra wołowe również z sosem BBQ. W nowej ofercie nie zabrakło też grzanego piwa i wina. Zimowa odsłona „Gwiazd sezonu” dostępna jest w całej sieci restauracji Sphinx do 8 lutego 2016 r.
- Jeszcze przed świętami naszym klientom proponujemy nowe kompozycje dań idealne na zimową pogodę, wpisujące się też w karnawałową atmosferę. Nasza oferta zachęca do wspólnych posiłków ze znajomymi czy rgiodziną i próbowania razem nowych smaków. Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszego sezonowego menu, bowiem zawarte w nim potrawy doskonale rozgrzewają i dodają pozytywnej enerii - mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, do której należy sieć Sphinx.
Wśród nowości zimowej wkładki „Gwiazdy sezonu” znalazł się filet z dorsza bałtyckiego w chrupiącej panierce, wraz z pieczarkami w aromatycznym sosie śmietanowym na białym winie. W karnawale smaków pojawiła się też shoarma „Góralska” z delikatnej polędwiczki wieprzowej, zapieczona serem góralskim i żurawiną. Ponadto klienci restauracji Sphinx mogą zamówić wołowego burgera z angusa, z boczkiem i serem podawanego z sosem z czerwonej cebuli na bazie whiskey Jack Daniel’s w świeżo wypiekanej bułce pita. W najnowszej wkładce oferowana jest też pikantna odsłona quesadilli - „Mexico”, czyli zapiekane tortille z shoarmą klasyczną, serem, pieczarkami, papryką, fasolą i ostrym sosem, a także mini kofta - grillowane aromatyczne kiełbaski podawane z oryginalnym ajwarem. W chłodne dni rozgrzeje z kolei lekko pikantna zupa krem z marchwi, imbiru i curry, serwowana ze śmietaną i sezamem.
Gośćmi specjalnymi oferty „Gwiazdy sezonu – karnawał smaku” są dwa steki i żebra wołowe. Po raz pierwszy w restauracji Sphinx pojawił się stek wołowy z francuskiej rasy limousine, który podawany jest z sosem z czerwonej cebuli na bazie whiskey Jack Daniel’s. Klienci mogą zamówić też soczysty stek z rostbefu – New York wraz z grillowaną kukurydzą i sosem BBQ. W ofercie znalazły się też delikatne żebra wołowe w aromatycznej marynacie BBQ. Oba steki i żebra wołowe z sosami i dodatkami dostępne są także w menu degustacyjnym idealnym na spotkania w grupie. W zimowej wkładce rozgrzewają też napoje – grzane piwo z dodatkiem imbiru, cytryny i miodu oraz aromatyczne grzane wino z pomarańczą i goździkami.

Tagi:
Oceń artykuł:

Czas trwania wydarzenia: od 2016-04-22 do 2016-04-24

Nowe smaki na zimę w restauracjach Sphinx

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.