Salony prasowe Kolportera, ze specjalną strefą bistro, uruchomiono w lutym na stacjach: Dworzec Wileński, Rondo ONZ i Świętokrzyska. To kolejne, po otwartych pod koniec ubiegłego roku w Jeleniej Górze, Lublinie, Radomiu i Tomaszowie Lubelskim, punkty Kolportera, w których oprócz tradycyjnego asortymentu można kupić m.in. ciepłe przekąski, słodkie wypieki i kawę.
Pierwszy punkt tego typu został uruchomiony 14 października 2015 r. w Jeleniej Górze, obecnie działa już siedem takich salonów. Koncept salonu prasowego ze strefą bistro został opracowany i wdrożony przez Kolportera we współpracy z ekspertami. Zamysłem było stworzenie funkcjonalnego miejsca, w którym strefa gastronomiczna zostanie naturalnie wkomponowana w punkt sprzedaży prasy. Top Presso zaciekawia nowoczesnym designem, dobrym oświetleniem i przyjemną dla oka kolorystyką. Przestrzeń jest szersza niż w przeciętnym saloniku prasowym, co umożliwia wygodne zrobienie zakupów. Część gastronomiczna została zaprojektowana tak, aby można było wygodnie przejrzeć gazetę i wypić dobrej jakości kawę.
Kolporter planuje dalszy rozwój salonów Top Presso.
Tagi: