Jerzy Dudek na okładce nowego Sphinx Menu

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2012-08-28 | 11:10
W restauracjach Sphinx, zarządzanych przez Sfinks Polska, pojawiło się nowe lifestylowe Sphinx Menu. Na jego okładce gości znany polski bramkarz, Jerzy Dudek, który w wywiadzie opowiada m.in. o kulinarnych fascynacjach, kadrze piłkarskiej i radzeniu sobie z presją. W najnowszym Sphinx Menu, dostępnym we wszystkich lokalach sieci w Polsce, nie brakuje również inspirujących przepisów, a także wspomnień z egzotycznych wycieczek.
- Klienci naszych restauracji polubili Sphinx Menu, stąd już po raz czwarty wprowadzamy nietypową kartę dań wzbogaconą o wywiad ze znanym sportowcem i ciekawe artykuły na temat kulinariów. Każdy gość Sphinxa może przejrzeć je na miejscu, albo też zabrać ze sobą, by w domowym zaciszu poczytać i wypróbować nowe przepisy. Ponadto, do Sphinx Menu dodaliśmy atrakcyjne kupony rabatowe, które można zrealizować w restauracjach WOOK i Chłopskie Jadło. Zachęcamy tym samym bywalców Sphinxa do spróbowania również dań chińskich i tradycyjnych polskich, oferowanych w lokalach innych naszych sieci  – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą sieci Sphinx, WOOK i Chłopskie Jadło.
W najnowszym Sphinx Menu obok oferty dań i napojów znajdują się również poradniki i artykuły nawiązujące do świata kuchni. W wywiadzie Jerzy Dudek dzieli się m.in. przepisem na jego ulubioną hiszpańską potrawę. Z kolei osoby lubiące grilla mogą zapoznać się z przepisami na marynaty do mięs oraz sałatki idealnie komponujące się z potrawami z rusztu. Z menu można dowiedzieć się również jak przygotować orzeźwiające napoje np. malinowy spritzer, czy bananową Pina Coladę, a także upiec swój pierwszy chleb. Ponadto, jeden z laureatów konkursu Sphinxa, który w nagrodę wybrał się w podróż do Tajlandii opowiada w wywiadzie o pięknych krajobrazach, przyjaznych gospodarzach i egzotycznych tajskich potrawach. Natomiast jak smakuje kuchnia tajska można się przekonać przygotowując zielone curry, którego prosty przepis znajduje się również w Sphinx Menu.
Sfinks Polska zarządza 112 restauracjami, w tym siecią 97 restauracji Sphinx (segment casual dining) zlokalizowanych w całej Polsce i za granicą, 8 restauracjami Chłopskie Jadło (segment premium) i 7 restauracjami WOOK (segment casual dining). Pod względem wielkości sprzedaży oraz liczby restauracji, Sphinx jest największą w Polsce siecią typu casual dining. Sfinks Polska jest jednocześnie trzecią pod względem przychodów firmą gastronomiczną w Polsce.
Zobacz restauracje Sphinx w centrach handlowych
Tagi:
Oceń artykuł:

Zobacz także

Jerzy Dudek na okładce nowego Sphinx Menu

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.