Da Grasso to największa w Polsce sieć ponad 200 pizzerii i restauracji zlokalizowanych w blisko 150 miastach. W menu Da Grasso można znaleźć wspaniałą pizzę serwowaną zawsze z unikalnymi w smaku sosami, grillowane mięsa, ryby, makarony, przekąski oraz sałatki i desery. Od września w całej sieci Da Grasso wprowadzony został nowy dział tematyczny w karcie dań - „Smaki Da Grasso”, w którym znaleźć można popularne dania kuchni meksykańskiej.
- Restauracje Da Grasso to wspaniałe miejsce dla wszystkich wielbicieli nowych smaków. Duży wybór makaronów, grillowane mięsa i ryby, sałatki oraz zupełnie nowe dania rodem z Ameryki Południowej – tortille, quesadille i nachos na pewno znajdą swoich wielbicieli w Ciechanowie – powiedziała Magdalena Piróg, Wiceprezes Zarządu Da Grasso Sp. z o.o.
Pierwszy lokal Da Grasso powstał w Łodzi pod koniec lat 90. zyskując uznanie zarówno, dzięki dużej oraz smacznej pizzy, jak również wyjątkowemu wystrojowi wnętrz i energetycznym zestawieniom kolorów i kształtów. Zieleń kontrastująca z ognistą czerwienią, to początek marki Da Grasso, która w kolejnych latach zaistniała z sukcesem już jako sieć franczyzowa, skupiająca pizzerie i restauracje na terenie całego kraju.
Obecnie Sieć Da Grasso obejmuje (stan na 1 grudnia 2010 roku):
- 14 restauracji;
- 164 pizzerie i 27 pizzerii premium;
- 3 lokale Da Grasso Express.
Skorzystaj z wyszukiwarki i znajdź więcej informacji o systemach franczyzowych
Tagi: