Czekoladowe nowości w restauracjach Sphinx

Redakcja Galeriehandlowe.pl

redakcja@galeriehandlowe.pl

2015-12-09 | 16:03
Sphinx, sieć restauracji zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadza nową kartę deserową „Sphinx Café”. Wśród propozycji pojawiły się czekoladowe nowości w postaci napojów i deserów przygotowywanych na bazie prawdziwej gorzkiej czekolady. Oferta „Sphinx Café” dostępna jest we wszystkich lokalach sieci w Polsce.
- Goście restauracji Sphinx bardzo cenią sobie nasze desery, co potwierdzają zrealizowane na rzecz sieci badania. Wynika z nich bowiem, że 88% klientów, którzy skorzystali z oferty deserowej Sphinx, przyznaje, iż spełnia ona ich oczekiwania. Jednocześnie co trzecia osoba (32%) w tej grupie uważa, że podawane desery są nawet lepsze niż mogli się spodziewać. Są one doceniane nie tylko za smak, ale i za wielkość porcji – dla 92% gości spełniamy oczekiwania w tym zakresie. Co więcej w odniesieniu do estetyki podania deserów ten odsetek sięga 100%. Tak pozytywne głosy niezmiernie nas cieszą. Nie spoczywamy jednak na laurach i cały czas pracujemy nad deserowym menu, by jeszcze bardziej wpisać się w potrzeby naszych klientów – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.
- W ramach najnowszej odsłony Sphinx Café dla gości przygotowaliśmy kilka propozycji w oparciu o oryginalną, gorzką czekoladę. W związku z tym, że powszechnie znana jest ze swoich poprawiających nastrój właściwości, szczególnie w okresie jesienno-zimowym nie mogło zabraknąć jej w naszym menu. Zachęcamy więc do próbowania naszych czekoladowych nowości – dodaje Dorota Cacek.
Z najnowszych propozycji „Sphinx Café” zamówić można czekoladę przygotowywaną w tradycyjny sposób z oryginalnej gorzkiej czekolady, podawaną na gorąco z bitą śmietaną i posypaną wiórkami czekoladowymi. Deser ten dostępny jest również w wersji z purée z gruszek oraz bitą śmietaną. Ponadto na klientów czekają też serwowane na zimno musy. Do wyboru są aksamitny mus czekoladowy z bitą śmietaną, a także czekoladowo-tropikalny i czekoladowo-gruszkowy, czyli delikatne połączenie aromatycznej gorzkiej czekolady z owocowym, tropikalnym purée bądź purée z gruszek, również podawane z bitą śmietaną. Wśród nowości po raz pierwszy pojawił się też delikatny sernik z cząstkami brzoskwiń.
Tagi:
Oceń artykuł:

Czas trwania wydarzenia: od 2016-04-10 do 2016-04-10

Czekoladowe nowości w restauracjach Sphinx

Polityka Prywatności
  1. Serwis nie zbiera w sposób automatyczny żadnych informacji, z wyjątkiem informacji zawartych w plikach cookies.
  2. Pliki cookies (tzw. „ciasteczka”) stanowią dane informatyczne, w szczególności pliki tekstowe, które przechowywane są w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i przeznaczone są do korzystania ze stron internetowych Serwisu. Cookies zazwyczaj zawierają nazwę strony internetowej, z której pochodzą, czas przechowywania ich na urządzeniu końcowym oraz unikalny numer.
  3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu.
  4. Pliki cookies wykorzystywane są w celu:
  5. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji Użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie Użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
  6. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości;
  7. utrzymanie sesji Użytkownika Serwisu (po zalogowaniu), dzięki której Użytkownik nie musi na każdej podstronie Serwisu ponownie wpisywać loginu i hasła;
  8. W ramach Serwisu stosowane są następujące rodzaje plików cookies:
  9. „niezbędne” pliki cookies, umożliwiające korzystanie z usług dostępnych w ramach Serwisu, np. uwierzytelniające pliki cookies wykorzystywane do usług wymagających uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  10. pliki cookies służące do zapewnienia bezpieczeństwa, np. wykorzystywane do wykrywania nadużyć w zakresie uwierzytelniania w ramach Serwisu;
  11. „wydajnościowe” pliki cookies, umożliwiające zbieranie informacji o sposobie korzystania ze stron internetowych Serwisu;
  12. „funkcjonalne” pliki cookies, umożliwiające „zapamiętanie” wybranych przez Użytkownika ustawień i personalizację interfejsu Użytkownika, np. w zakresie wybranego języka lub regionu, z którego pochodzi Użytkownik, rozmiaru czcionki, wyglądu strony internetowej itp.;
  13. „reklamowe” pliki cookies, umożliwiające dostarczanie Użytkownikom treści reklamowych bardziej dostosowanych do ich zainteresowań.
  14. W wielu przypadkach oprogramowanie służące do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym Użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących plików cookies. Ustawienia te mogą zostać zmienione w szczególności w taki sposób, aby blokować automatyczną obsługę plików cookies w ustawieniach przeglądarki internetowej bądź informować o ich każdorazowym zamieszczeniu w urządzeniu Użytkownika Serwisu. Szczegółowe informacje o możliwości i sposobach obsługi plików cookies dostępne są w ustawieniach oprogramowania (przeglądarki internetowej).
  15. Operator Serwisu informuje, że ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
  16. Pliki cookies zamieszczane w urządzeniu końcowym Użytkownika Serwisu i wykorzystywane mogą być również przez współpracujących z operatorem Serwisu reklamodawców oraz partnerów.
  17. Więcej informacji na temat plików cookies znajdziesz pod adresem http://wszystkoociasteczkach.pl/ lub w sekcji „Pomoc” w menu przeglądarki internetowej.