Sphinx, sieć restauracji zarządzana przez Sfinks Polska, wprowadza nową kartę deserową „Sphinx Café”. Wśród propozycji pojawiły się czekoladowe nowości w postaci napojów i deserów przygotowywanych na bazie prawdziwej gorzkiej czekolady. Oferta „Sphinx Café” dostępna jest we wszystkich lokalach sieci w Polsce.
-
Goście restauracji Sphinx bardzo cenią sobie nasze desery, co
potwierdzają zrealizowane na rzecz sieci badania. Wynika z nich bowiem,
że 88% klientów, którzy skorzystali z oferty deserowej Sphinx,
przyznaje, iż spełnia ona ich oczekiwania. Jednocześnie co trzecia osoba
(32%) w tej grupie uważa, że podawane desery są nawet lepsze niż mogli
się spodziewać. Są one doceniane nie tylko za smak, ale i za wielkość
porcji – dla 92% gości spełniamy oczekiwania w tym zakresie. Co więcej w
odniesieniu do estetyki podania deserów ten odsetek sięga 100%. Tak
pozytywne głosy niezmiernie nas cieszą. Nie spoczywamy jednak na laurach
i cały czas pracujemy nad deserowym menu, by jeszcze bardziej wpisać
się w potrzeby naszych klientów – mówi Dorota Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należy sieć Sphinx.
-
W
ramach najnowszej odsłony Sphinx Café dla gości przygotowaliśmy kilka
propozycji w oparciu o oryginalną, gorzką czekoladę. W związku z tym, że
powszechnie znana jest ze swoich poprawiających nastrój właściwości,
szczególnie w okresie jesienno-zimowym nie mogło zabraknąć jej w naszym
menu. Zachęcamy więc do próbowania naszych czekoladowych nowości – dodaje Dorota Cacek.
Z
najnowszych propozycji „Sphinx Café” zamówić można czekoladę
przygotowywaną w tradycyjny sposób z oryginalnej gorzkiej czekolady,
podawaną na gorąco z bitą śmietaną i posypaną wiórkami czekoladowymi.
Deser ten dostępny jest również w wersji z purée z gruszek oraz bitą
śmietaną. Ponadto na klientów czekają też serwowane na zimno musy. Do
wyboru są aksamitny mus czekoladowy z bitą śmietaną, a także
czekoladowo-tropikalny i czekoladowo-gruszkowy, czyli delikatne
połączenie aromatycznej gorzkiej czekolady z owocowym, tropikalnym purée
bądź purée z gruszek, również podawane z bitą śmietaną. Wśród nowości
po raz pierwszy pojawił się też delikatny sernik z cząstkami brzoskwiń.
Tagi: