Ostatnie otwarcie lokalu gastronomicznego Multifood to punkt w CH Pogoria w Dąbrowie Górniczej, zajmujący powierzchnię 118 mkw., jest umieszczony na foodcourcie. Wcześniejsze otwarcia to restauracja w Galerii Jurajskiej w Częstochowie (120 mkw.) i CH Forum w Gliwicach (110 mkw.). W planach są już kolejne lokale.
-
Kolejne lokale to planowane restauracje w Auchan w Mikołowie i Auchan w Częstochowie. Oba należały wcześniej do gastonomii, więc przygotowanie ich do otwarcia zajmie nam niespełna miesiąc. Prawdopodobnie uruchomimy kolejny lokal we Wrocławiu. Negocjujemy warunki najmu lokalu, jest to potężny lokal o powierzchni 380 mkw., usytuowany przy jednej z najważniejszych ulic miasta, naprzeciw centrum handlowego - poinformowała portal Galeriehandlowe.pl Marzena Krupińska, Dyrektor ds. rozwoju sieci Multifood STP S.A.
-
Centra handlowe to stabilny ruch dla punktów restauracyjnych - dodaje Krupińska
- korzystamy z reklamy i marketingu prowadzonego przez CH, a klienci chętniej korzystają z usług gastronomicznych przebywając w galeriach. Obserwujemy, że nawet rynek wrocławski pustoszeje, a odwiedzalność galerii rośnie. Lokal stojący nawet przy ruchliwej ulicy uzależniony jest też od warunków atmosferycznych, a w CH nawet w czasie upału jest chłodno i przyjemnie. Lokal wolnostojący wymaga również większych nakładów finansowych, Większe są również koszty pracownicze i czasami nawet czynsze, ale tez metraż jest w tym przypadku większy. W CH możemy wynająć lokal o powierzchni 100 mkw., przy ulicy musi mieć 200 mkw.
Zobacz restauracje Multifood w centrach handlowych
Tagi: