Ich flagowym produktem jest pączek z konfiturą z róży. Na rynku funkcjonują już 147 lat. Nieprzerwanie oferują luksusowe wyroby cukiernicze przygotowane w oparciu o tradycyjne receptury. Mowa oczywiście o A. Blikle. 16 stycznia do grona najemców Pasażu Łódzkiego dołączyła znana, polska marka cukiernicza.
Cukiernio-kawiarnia A. Blikle zlokalizowana jest pomiędzy sklepem
Rossman a biurem podróży Sol Travel. Lokal o powierzchni ponad 61 m kw.
jest trzecim punktem usługowym tej marki w Łodzi oraz 30. w Polsce. A.
Blikle słynie z wyrobu luksusowych słodkości, które przygotowywane są w
tradycyjny sposób w oparciu o sprawdzone receptury. Przepisy
przekazywane z pokolenia na pokolenie, dbałość o smak, zapach i wygląd
produktów, a także starannie dobrane składniki najwyższej jakości to
wyróżnik cukierni. W różnorodnej ofercie każdy znajdzie coś dla siebie.
Na miłośników czekolady czekają luksusowe pralinki, dla osób ceniących
tradycyjne formuły: makowce, pierniki z miodem i drożdżowe baby. Klienci
Pasażu Łódzkiego mogą wybierać również wśród szerokiej gamy ciast,
deserów czy tortów, także przygotowywanych na zamówienie.
-
Dokładamy wszelkich starań, by nasza oferta spełniała oczekiwania klientów. A. Blikle
to
istotny element miksu najemców Pasażu Łódzkiego. Obok m.in. marek
modowych, sportowych, biżuteryjnych, sklepów off-price i z akcesoriami,
zapewniamy także strefę food court oraz kawiarnie i cukiernie. Dzięki
temu odwiedzający Pasaż Łódzki mogą korzystać z kompleksowej oferty i
miło spędzić czas – mówi Anna Mrzewa, dyrektor CH Pasaż Łódzki.
Lokal
A. Blikle swoim klimatem i aranżacją nawiązuje do wieloletniej historii
tej jednej z najbardziej rozpoznawalnych w Polsce marek cukierniczych.
Materiały, wykorzystane meble, oświetlenie i detale wystroju to
stylizacja na elegancką kawiarnię z dawnych lat. Przygotowana koncepcja
to także hołd tradycji firmy. W tym roku założona przez Antoniego
Kazimierza Bliklego cukiernia świętuje swoje 147 urodziny.
Tagi: