– W dniach 12-14 kwietnia w Galerii Wisła w Płocku odbędzie się Wielkanocny Jarmark Produktów Regionalnych, na który zapraszamy wszystkich smakoszy. Dodatkowym bodźcem do zakupów jest zbliżająca się Wielkanoc i okazja do zaskoczenia gości niecodziennymi specjałami – informuje Magdalena Michalska, Marketing Manager Galerii Wisła.
– Jarmarki Regionalne cieszą się niesłabnącym zainteresowaniem klientów Galerii Wisła, dzięki czemu stały się imprezą cykliczną. Produkty oferowane na jarmarkach bazują na tradycyjnych recepturach, są „swojskie” i smaczne, a ich specyfika wiąże się przede wszystkim z rodzajem stosowanych składników oraz sposobem ich przyrządzania – dodaje Magdalena Michalska.
Na Jarmarku będzie można nabyć m.in.: tradycyjne wędliny i kiełbasy z Podlasia, sery korycińskie, sery długodojrzewające, chałwy tureckie, suszone owoce, pieczywo kurpiowskie i pajdy ze smalcem, oscypki z Bacówki na Wójciżnie, miody i przyprawy naturalne, pierogi i ciasta domowe. Jarmarki Produktów Regionalnych powstały z myślą o osobach, które poszukują smacznej, tradycyjnej, pozbawionej chemii i konserwantów żywności. Oferta skierowana jest do tych, którzy cenią smak i walory zdrowotne produktów oraz chcą spróbować czegoś innego niż produkty oferowane przez zwykłe sklepy spożywcze.
Oferta gastronomiczna Galerii Wisła stale ewoluuje. Tegoroczne zmiany i modernizacje w Galerii zaowocują utworzeniem najnowocześniejszej strefy restauracyjnej w Płocku. Nowy foodcourt będzie zlokalizowany w ciągu komunikacyjnym pomiędzy wejściem do galerii, a strefą rozrywkową, w skład której wchodzi m.in. kino i kręgielnia. Dostęp do naturalnego światła zapewni wielkie okno z panoramicznym widokiem na miasto. W nowej strefie restauracyjnej planowanych jest 5 lokali o łącznej powierzchni 400 m kw. Strefa stolików zajmie powierzchnię 650 m kw. i znajdzie się w niej ponad 300 miejsc siedzących.
– dodaje Magdalena Michalska.